Вхiд на сайт
Авторизацiя

Багатотисячні штрафи та в'язниця: як українців каратимуть за фальшиві COVID-сертифікати

Багатотисячні штрафи та в'язниця: як українців каратимуть за фальшиві COVID-сертифікати
"За" проголосували 282 нардепи, інформує ТСН

Депутати Верховної Ради ухвалили в першому читанні законопроєкт №6084, який посилює відповідальність за підробку COVID-сертифікатів. Кримінальна відповідальність загрожує як тим, хто виготовлятиме "липові" документів, так і тим, хто куплятиме фальшиві COVID-сертифікати.

Про це свідчить трансляція засідання на офіційному каналі Ради у YouTube.

"За" проголосували 282 нардепи.

Проєктом закону встановлюється відповідальність за:

-використання особою завідомо підроблених або фальсифікованих документів, які підтверджують проведення профілактичних щеплень.
-внесення медичним працівником завідомо неправдивих відомостей до медичної документації щодо проведення профілактичних щеплень.

За що і як штрафуватимуть:

-використання особою завідомо фальшивих "ковід"-документів – штраф від 17 тисяч до 34 тисяч гривень або обмеження волі терміном до 2 років.
-внесення медичним працівником завідомо неправдивих відомостей до медичної документації – штраф від 34 тисяч до 68 тисяч гривень або позбавлення волі терміном до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном від 1 до 3 років.
-виготовлення з метою збуту, збут підроблених "ковід"-документів – штраф від 85 тисяч до 170 тисяч гривень або позбавлення волі терміном до 3 років.

Зазначимо, справи щодо підробних COVID-сертифікатів відтепер на особистому контролі Офісу генпрокурора.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: