Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні затвердили порядок відсторонення від роботи невакцинованих чиновників і вчителів: що потрібно знати

В Україні затвердили порядок відсторонення від роботи невакцинованих чиновників і вчителів: що потрібно знати
В Україні чиновників і вчителів, які не отримали щеплення від СOVID-19, відсторонять від роботи. Це не стосується тих осіб, які мають абсолютні протипоказання та надали медичний висновок.

Про це йдеться в постанові Кабміну № 1096 від 20 жовтня 2021 року. Рішення набуде чинності 8 листопада, пише OBOZREVATEL

В уряді пояснили, що на час відсторонення оплата праці працівників і державних службовців проводиться відповідно до норм закону. Відсторонення працівників відбувається шляхом видання наказу чи розпорядження керівника державного органу чи підприємства, установи, організації з обов'язковим доведенням його до відома особам, яких усувають.

Термін відсторонення встановлюється до усунення причин, які його зумовили.

Раніше МОЗ оприлюднило перелік професій, які підпадають під вимогу обов'язкової вакцинації:

- центральні органи виконавчої влади та їхні територіальні органи;

- місцеві державні адміністрації та їхні структурні підрозділи;

- установи вищої, післядипломної, професійної, дошкільної, позашкільної освіти, спеціалізованої освіти і наукових установ незалежно від типу і форми власності.

У МОЗ додали, що внесуть низку нових професій, які підпадають під вимогу обов'язкової вакцинації від коронавірусу. На черзі працівники держустанов, підприємств критично важливих сфер, листоноші та соцпрацівники.

Нагадаємо, що в Україні почався четвертий етап програми з вакцинації населення від COVID-19. Від початку вакцинальної кампанії щеплено 8 965 694 особи, з них отримали одну дозу – 8 965 692, повністю імунізовані та отримали дві дози – 6 989 668 (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 15 955 360 щеплень.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: