Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгородській міськраді обговорили наміри придбати електробуси

В Ужгородській міськраді обговорили наміри придбати електробуси
Бернард Семерія – керівник проєкту «Міський громадський транспорт в Україні», програма Egis (Франція) та Віктор Банілла – експерт проєкту «Міський громадський транспорт в Україні», програма Egis (Іспанія) сьогодні завітали в Ужгородську міськраду на зустріч із міським головою Богданом Андріївим.

Як повідомили у міськраді, за участю також заступника міського голови Василя Пинзеника, начальника відділу транспорту Петра Бобика, директора комунального підприємства «Ужгородський муніципальний транспорт» Віталія Готри обговорили наміри закупити для міста електробуси.

Гості розповіли, що вже працюють із кількома містами України і цікавляться Ужгородом, оскільки наше місто – одне з 18 учасників проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ», має намір у рамках співпраці уряду та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) придбати кілька електробусів. Крім того, запропонували поділитися своїм досвідом для напрацювання Плану сталої міської мобільності, який розробляється в Ужгороді.

Міський голова Богдан Андріїв поінформував, що для закупівлі електробусів очікується погодження Міністерства фінансів і напрацьовуються технічні умови, готується тендерна документація. Відзначив, що місто готове розглянути пропозиції усіх виробників, які братимуть участь у проєкті. Тендерні процедури відбуватимуться за європейською системою разом із ЄІБ.

Богдан Євстафійович також розповів, що в 2018 році в Ужгороді створили комунальне підприємство, відтоді поступово закупили 27 сучасних, низькопідлогових автобусів із великою пасажиромісткістю – «Електрони». Є намір за кілька років замінити весь міський громадський транспорт на сучасний, зокрема й, щоб зменшити шкідливе навантаження на довкілля, а також придбати електробуси.

Гості цікавилися ситуацією з транспортом в Ужгороді загалом. Їм розповіли, що на відміну від інших обласних центрів у нас ніколи не було електротранспорту, про перевантаження обласного центру приватними автомобілями, про розвиток мережі велодоріжок, як вплинули на громадські перевезення карантинні обмеження через COVID-19, фінансову ситуацію у перевізників, пільгові категорії пасажирів, компенсації тощо.

Завтра, 28 вересня, в Ужгороді за участю представників програми Egis та учасників з інших міст України відбудеться воркшоп, де буде обговорення проблем та можливостей міської мобільності Ужгорода, в тому числі обговорення питань, пов'язаних з підготовкою стратегії міського громадського транспорту.

В Ужгородській міськраді обговорили наміри придбати електробуси
В Ужгородській міськраді обговорили наміри придбати електробуси
В Ужгородській міськраді обговорили наміри придбати електробуси

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: