Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатець заволодів понад 5,2 млн грн на фіктивному продажі бізнесу

Закарпатець заволодів понад 5,2 млн грн на фіктивному продажі бізнесу
Прокурором Закарпатської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти щодо закарпатця за фактом вчинення шахрайства в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, шляхом обману чоловік заволодів 400 тис. доларів США за нібито продаж готельно-ресторанного комплексу у Хустському районі. Зловживаючи довірою потерпілого, він домовився про розрахунок за купівлю його діючого бізнесу за усною домовленістю. Після чого уклав договір іпотеки, предметом якого стала частина цього ж комплексу. Таким чином покупця нерухомості позбавлено можливості оформити за собою право власності на цей об’єкт.

Не зупиняючись на цьому, таку ж усну угоду про продаж кафе з офісними приміщеннями, що входили до згаданого комплексу, зловмисник уклав і з іншою громадянкою. Після одержання від неї 65 тис. доларів США та 270 тис. грн обвинувачений обіцяв переоформити право власності на нерухомість.

Загальна сума збитків особам у двох кримінальних провадженнях, відповідно до курсу, чинного на момент скоєння злочину, склала понад 5,2 млн грн.

Після одержання коштів зловмисник уникав будь-яких зустрічей із потерпілими та деякий час знаходився у розшуку. Водночас на період слідства на майно обвинуваченого накладався арешт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Закарпатській області, інформує пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: