Вхiд на сайт
Авторизацiя

Перші в області: команда Клініки сімейної стоматології пройшла навчання від American Heart Association

Перші в області: команда Клініки сімейної стоматології пройшла навчання від American Heart Association
Кожен може опинитись в ситуації, де наступна хвилина є на вагу життя людини. Невідомо в якій ролі опиниться ця людина: в ролі свідка чи потерпілого. Щоб збільшити шанси на порятунок життя, важливим є знати та вміти вчасно провести базові реанімаційні заходи.

Ми поспілкувалися з керівником Клініки сімейної стоматології Іриною Риляк і дізналися, навіщо стоматологам курси з порятунку життя.

- Пані Ірино, чому ви вирішили організувати подібне навчання для персоналу Клініки?

Хочу зауважити, що це не перше наше навчання. Такі заходи проводяться регулярно, навчаються всі без винятку.. Тому що безпека наших пацієнтів понад усе.

14 серпня ми першими на Закарпатті опанували 8-годинний Basic Life Support (BLS). Це курс базової підтримки життя від Американської Асоціації Серця, заснований на сучасних рекомендаціях 2020 року, створений для медичних працівників та інших фахівців, що потребують знань та навичок проведення серцево-легеневої реанімації та інших процедур, що рятують життя.

Перші в області: команда Клініки сімейної стоматології пройшла навчання від American Heart Association

- Чому конкретно вас навчали?

Там є теоретична і практична частина, ми відпрацювали всі моменти. Поняття про невідкладний стан людини, визначення ознак зупинки серця, порушення дихання, власної безпеки, виклику бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги та рятувальників, порядок надання домедичної допомоги при зупинці серця та порушенні дихання, допомога при зупинці серця з використанням автоматичного зовнішнього дефібрилятора, надавати постраждалому стабільне положення. Все це вже вміють і знають стоматологи та працівники Клініки сімейної стоматології.

- На чому особливо акцентувалася увага? Найважливіші моменти.

Основна увага при первинному огляді BLS надається перевірці наявності дихання та пульсу. Рання серцево-легенева реанімація (СЛР) та рання дефібриляція це основні складові якісного проведення надання допомоги пацієнтам які цього потребують. Крім того, завжди слід пам'ятати про власну безпеку. Не надавайте допомогу доки не впевнитесь у власній безпеці.

Перші в області: команда Клініки сімейної стоматології пройшла навчання від American Heart Association

- Хто проводив навчання?

Цей курс проводиться сертифікованими інструкторами, діючими співробітниками екстрених служб України, сертифікованих міжнародними організаціями American Heart Association, European Resuscitation Council і Emergency First Response, що пройшли підготовку в США та Європі.

Нашу команду навчала Людмила Мелцер, сертифікований інструктор, яка пройшла підготовку інструкторів у м. Нью Йорк, США та засновниця української філії (training site) тренінг центру Wyckoff Heights Medical Center American Heart Association Training Center , Brooklyn, New York. Чудовий інструктор, подача матеріалу чітка, доступна, на практикумі контролювала всі навики на правильність виконання.

Перші в області: команда Клініки сімейної стоматології пройшла навчання від American Heart Association

- Скажіть, пані Ірино, навіщо стоматологам курси з порятунку життя?

Знаєте, наші стоматологи певно найактивніші в плані відвідування курсів із підвищення кваліфікації, вдосконалення навиків, опанування нових тенденцій сучасної стоматології.

Однак ми відповідаємо не тільки за якісний результат, а й за безпеку наших пацієнтів.

Є така російська приказка «лучше перебдеть, чем недобдеть». Досі у нас не було жодної можливості застосувати навички з порятунку життя. Сподіваємося, ніколи і не буде.

- Дякуємо за розмову!

Більше про Клініку сімейної стоматології, що знаходиться за адресою Ужгород, вул.Минайська, 23а, можна дізнатися на сайті https://family-clinic.com.ua/ та в соцмережах https://www.facebook.com/familyclinic.com.ua

Контактні номери: +38 (066) 919-99-96, +38 (067) 190-99-96
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: