Вхiд на сайт
Авторизацiя

Коронавірус "Дельта" проник в Україну з однієї з семи країн – РНБО

Коронавірус "Дельта" проник в Україну з однієї з семи країн – РНБО
Рада нацбезпеки встановила три заходи протистояння мутованій інфекції – можуть бути введені нові карантинні заходи, пише Сьогодні

Рада національної безпеки і оборони України провела позачергове засідання на тлі виявлення в країні перших випадків індійського "Дельта"-штаму коронавірусу.

Про це повідомили в пресслужбі РНБО.

23 червня Рада обговорила заходи протистояння мутованій інфекції. Зокрема, було вирішено:

-ввести додаткові ефективні протиепідемічні заходи;
-прискорити темпи вакцинації і забезпечити її доступність, особливо для літніх людей, які є вразливою групою;
-активізувати інформаційну та просвітницьку роботу серед населення про необхідність застосування засобів індивідуального захисту, важливість та безпеку імунопрофілактики.

"За словами фахівців, важливим є раннє виявлення штаму "Дельта", посилення якісного відстеження контактних осіб, посилення лабораторної складової для виявлення нового штаму "Дельта" коронавірусу SARS-CoV-2 та інших різновидів мутацій цього вірусу" , – зазначили в РНБО.

Секретар РНБО Олексій Данілов закликав держоргани вжити всіх необхідних заходів для захисту здоров'я громадян та забезпечити ефективне функціонування медичної системи.

Допускається, що до України "Дельта"-вірус міг потрапити з однієї з семи країн: Індії, Великої Британії, Португалії, Росії, Польщі, Румунії чи Словаччини.

Як уже повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, на тлі виявлення перших випадків індійського штаму в Україні посилять карантин.

Крім того, через поширення цієї інфекції МЗС закликав українців поки що відкласти всі поїздки до Росії, Великої Британії, Португалії та Індії.


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: