Вхiд на сайт
Авторизацiя

Помер легендарний Григорій Чапкіс

Помер легендарний Григорій Чапкіс
У неділю, 13 червня, помер український хореограф і суддя шоу "Танці з зірками" Григорій Чапкіс. Йому був 91 рік.

Причиною смерті став вік. Також відомо, що Чапкіс тривалий час хворів. Про це повідомив син знаменитості Грег, пише Obozrevatel.

Зазначимо, що відомий хореограф лежав у реанімації в Київській міській клінічній лікарні. Це була вже третя госпіталізація Чапкіса за останні місяці. Вперше його госпіталізували з двобічним запаленням легенів 19 грудня. Хореограф відразу здав тест на коронавірус і через два дні отримав негативний результат. Напередодні Нового року його виписали. Вдруге Чапкіса госпіталізували 7 січня.

Син артиста Грег Чапкіс тоді заявив, що його батько почувається добре і ускладнень немає. Сам Чапкіс-старший із шанувальниками не спілкувався і лише опублікував селфі з лікарні. Пізніше він зізнався, що медики за ним добре доглядали. Також Григорій Чапкіс зазначав, що після госпіталізації почав боятися смерті.

Що відомо про Григорія Чапкіса

Радянський і український танцюрист і хореограф, лауреат трьох міжнародних конкурсів, народний артист України.
У 16-річному віці почалася професійна кар'єра Григорія Чапкіса.

У лютому 1946 року його зарахували артистом балету в Державний ансамбль пісні і танцю України під керівництвом Л. Д. Чернишової.

За 26 років роботи в цьому художньому колективі він був задіяний майже у всіх його хореографічних постановках, брав участь у 70 закордонних гастрольних поїздках. Цей період – один із найяскравіших у житті Чапкіса.

Також він був професором кафедри хореографії Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка.

Був одружений чотири рази. Хто його нова дружина, артист не говорив. Відомо лише, що вона молодша за Григорія на 51 рік і є ровесницею його онучки – 39-річної Анни Саффрончик.

Третя дружина – Алла Чапкіс. Донька (від першого шлюбу) – Лілія Чапкіс – хореограф в Італії. Син (від другого шлюбу) – Грег Чапкіс.



Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: