Вхiд на сайт
Авторизацiя

Судитимуть закарпатця, який публічно закликав до відокремлення області від території України

Судитимуть закарпатця, який публічно закликав до відокремлення області від території України
За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо 42-річного жителя Хустського району за фактом публічних закликів до зміни меж території та державного кордону України, поєднаних із розпалюванням національної ворожнечі. (ч. 2 ст. ст. 110 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної прокуратури.

За даними слідства, обвинувачений у різних соціальних мережах розміщував дописи та коментарі із публічними закликами до надання Закарпаттю автономії чи відокремлення його від території України. Окрім того, у тематичних групах в соціальних мережах громадянин залишав дописи із закликами «будувати Подкарпатську Русь», відокремлену від України.

Таку ж позицію чоловік висловлював і в інтерв’ю одному з телеканалів Російської Федерації, яке поширював у мережі. В ефірі він зазначав, що діє спільно з однодумцями, серед яких – закарпатець, якого минулого місяця засудили до 12 років позбавлення волі за ряд злочинів проти основ національної безпеки.

Спеціальне досудове розслідування у вказаному провадженні здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: