Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні вже пів мільйона людей зробили перше щеплення проти COVID-19. Другу дозу отримали лише п'ятеро

В Україні минулої доби, 22 квітня, перше з двох щеплень проти коронавірусу зробили 16 169 людям. Загалом перше щеплення вже отримали 508 044 людини, ще п'ятеро завершили вакцинацію — отримали другу дозу. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

В Україні вже пів мільйона людей зробили перше щеплення проти COVID-19. Другу дозу отримали лише п'ятеро

Вакцинацію вчора здійснювали 283 мобільні бригади та 470 пунктів щеплень. Найбільше щеплень за добу зробили у Києві (1 679).

Серед добових лідерів також Дніпропетровська (1 453) та Запорізька (1 084) області. Найменше щеплень вчора зробили на Чернігівщині — 263.

Загалом найбільше доз використали у Києві (48 227), у Львівській (39 979), Дніпропетровській (39 440) та Київській (24 620) областях.

Протягом усього часу вакцинації в Україні найменше людей щепили в Чернігівській області (9 539), у решті регіонів використали понад 10 тисяч доз.

Міністр охорони здоров'я повідомив, що до листа очікування вакцинації від COVID-19 вже записалися 485 700 людей.

Вакцинація в Україні

Вакцинація проти коронавірусу триває у нас із 24 лютого. Наразі роблять щеплення медикам, військовим, правоохоронцям, літнім людям.

Вакцинують препаратом CoviShield, що розроблений Oxford/AstraZeneca та виробляється на потужностях Serum Institute India. Поки що Індія призупинила експорт вакцини — за даними ЗМІ, через брак препарату в самій країні.

Також почали робити щеплення китайським препаратом CoronaVac та американським Pfizer.

Крім того, в Україну прибули 367 тисяч доз вакцини AstraZeneca, яку виготовляють у Південній Кореї. А також уряд домовився про постачання 10 млн доз Pfizer у межах прямого контакту з виробником.

Громадське
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: