Вхiд на сайт
Авторизацiя

НАН України: смертність від COVID-19 знизиться найближчими днями

Високі показники смертності від COVID-19 в Україні перебувають на завершальній фазі плато. Найближчими днями очікується зниження цих показників. Такі прогнози розвитку пандемії на 20 квітня — 4 травня роблять у Національній академії наук.

НАН України: смертність від COVID-19 знизиться найближчими днями

Там розповідають, що протягом останнього тижня спостерігають упевнене загасання кількості нових виявлених випадків.

Водночас науковці зазначають, що кількість нових випадків суттєво перевищує кількість позитивних ПЛР-тестів. Це вказує на збільшення затримок оприлюднення даних, а також на можливе збільшення частки результатів тестів на антиген серед офіційно підтверджених випадків.

Але вчені наголошують, що синхронно зі зниженням показників захворюваності знизилась також інтенсивність тестування. Кількість проведених за останній тиждень ПЛР-тестів, що є ключовим у виявленні випадків хвороби, впала на 12%

Які показники?


Кількість виявлених випадків за тиждень зменшилась на 14% після зниження на 2% тижнем раніше. Кількість госпіталізацій також знизилася на понад 10%. Кількість летальних випадків скоротилася менш ніж на 5%.

За офіційною статистикою, станом на 20 квітня середня кількість людей, які одужують, зросла і становила в середньому 9 931 на день. Середня за тиждень кількість нових інфікованих становить 12 743 нових випадки на день. Середня за тиждень кількість нових летальних випадків — 373 на добу.

За минулу добу в Україні виявили 12 162 нові випадки COVID-19. Також 14 720 пацієнтів одужали, а 429 — померли від ускладнень захворювання. До лікарень із підозрою чи діагнозом COVID-19 потрапили 4 411 людей.

За даними Ради національної безпеки й оборони, Україна зараз на 16-му місці у світі за кількістю хворих і на 18-му — за кількістю смертей від коронавірусу.

Громадське
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: