Вхiд на сайт
Авторизацiя

Фальсифікат-2021: названо продукти-лідери за кількістю підробок

Молоко та молочні продукти – лідери серед харчових продуктів, які найчастіше фальсифікують в Україні.

Фальсифікат-2021: названо продукти-лідери за кількістю підробок

Джерело: Держпродспоживслужба
Держпродспоживслужба оприлюднила звіт про свою роботу щодо протидії фальсифікації харчових продуктів у І кварталі 2021 року та назвала продукти-лідери серед фальсифікату.

Це, як і раніше, – молоко та молочні продукти, особливо – вершкове масло, – повідомляють у відомстві. – Наявність жирів немолочного походження – найпоширеніше порушення при виробництві такого масла. На другому місці в Україні за типом порушень – невідповідність маркування.

"Продукти харчування, які купують українські споживачі, мають бути безпечними та відповідати всім законодавчим нормам та вимогам. Ми маємо захистити споживачів. Робота в цьому напрямку тільки посилюватиметься", - голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Перевірки і штрафи

З початку року фахівці Держпродспоживслужби провели 85 планових та 2908 позапланових перевірок. В результаті вилучили з обігу більше 31 тонни продуктів.

Продукти, яких вилучили найбільше:

- молоко та молочні продукти – понад 6 тонн
- риба – 4,7
- м’ясо птиці – 3,3
- м’ясо та м’ясопродукти – більше 2

Також було прийнято 49 рішень про призупинення обігу харчових продуктів. До правоохоронних органів передано 11 справ. Виписано штрафів на суму більше 1,6 мільйонів гривень.


24 Канал
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: