Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні чоловіки зможуть йти в декрет

Верховна Рада ухвалила законопроект, яким урівнюються права жінок та чоловіків на декретну відпустку при народженні дитини.

В Україні чоловіки зможуть йти в декрет

Тато у декреті – велика рідкість в Україні. За статистикою, лише 3-4% від усіх декретних відпусток оформлюють на чоловіків, і на це є чимало причин. Наразі, ситуація змінилася на законодавчому рівні.

Законопроект №3695 був проголосований 15 квітня. В ньому – рівна можливість матері або батькові дитини скористатися правом на отримання відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Передбачається, що чоловіки, як і жінки, зможуть брати оплачувану відпустку при народженні дитини тривалістю до 14 днів без урахування святкових і вихідних, так звана “одноразова оплачувана відпустка при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів”.

Також чоловіки зможуть йти у декретну відпустку з догляду за дитиною: і батько, і матір дитини матимуть рівні права на декретну відпустку.

У відпустку можуть піти не лише татусі, але й бабуся або дідусь, які фактично доглядають за дитиною.

Батькові дитини поряд з матір’ю дають право скористатися додатковою оплачуваною відпусткою для працівників, які мають дітей або дитину з інвалідністю, тривалістю 10 або 17 (за сукупністю) днів.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: