Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ризик тромбозу після COVID-19 увосьмеро вищий, ніж після вакцини AstraZeneca

Ризик виникнення тромбів після перенесеного коронавірусу (COVID-19) у вісім разів вищий, ніж після щеплення вакциною AstraZeneca.
Про це повідомляє Sky News.


Ризик тромбозу після COVID-19 увосьмеро вищий, ніж після вакцини AstraZeneca

Згідно з результатами дослідження Оксфордського університету, церебральний венозний тромбоз спостерігався у 39 осіб на мільйон пацієнтів із COVID-19, у порівнянні з близько п’ятьма на мільйон людей, які отримали щеплення AstraZeneca.

«Ми дійшли двох важливих висновків. По-перше, COVID-19 помітно збільшує ризик виникнення тромбозу церебральних вен», - заявив професор Пол Гаррісон.

Він також додав, що, по-друге, ризик (утворення тромбів – ред.) після COVID-19 вищий, ніж у сучасних вакцин, навіть для тих, кому до 30 років.

«Це слід враховувати при обміркуванні ризиків та переваг вакцинації», - додав Гаррісон.

7 квітня Європейська агенція з лікарських засобів (ЕМА) повідомила, що зареєстровані випадки незвичайних утворень тромбів мають бути внесені до переліку найрідкісніших побічних ефектів вакцини AstraZeneca. Більшість випадків утворення тромбів зафіксована у жінок віком до 60 років. Водночас в ЕМА не надали жодних рекомендацій щодо обмеження використання цієї вакцини.

Низка країн ухвалила рішення про використання вакцини AstraZeneca для вакцинації людей віком від 60 років.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: