Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатські патрульні нагадують велосипедистам основні правила під час руху

Закарпатські патрульні нагадують велосипедистам основні правила під час руху

Відповидну інформацію оприлюднили на фейсбук-сторінці Управління патрульної поліції в Закарпатській області.

З настанням теплих днів все більше громадян пересідають на велосипед. Проте, не кожен велосипедист до кінця усвідомлює, що розпочавши рух, він стає повноцінним учасником дорожнього руху. Ось кілька основних правил під час руху велосипедом:
✅ Рухатися по проїзній частині на велосипедах дозволяється особам, що досягли 14-річного віку.

✅ Керувати велосипедом, який обладнаний звуковим сигналом та світловідбивачами: спереду — білого кольору, по боках — оранжевого, позаду — червоного. Для руху в темну пору доби і в умовах недостатньої видимості на велосипеді повинен бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).

✅ Велосипедисти, рухаючись групами, повинні їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам дорожнього руху.
✅ Велосипедист може перевозити лише такі вантажі, які не заважають керувати велосипедом і не створюють перешкод іншим учасникам дорожнього руху.

✅ Якщо велосипедна доріжка перетинає дорогу поза перехрестям, велосипедисти зобов'язані дати дорогу іншим транспортним засобам, що рухаються дорогою.
Нагадуємо про відповідальність за ч.2 ст.127 (Порушення ПДР особами, що керують велосипедом) КУпАП, яка передбачає штраф у розмірі 340 гривень. Якщо велосипедист перебуває у стані сп’яніння, штраф становить 680 гривень.

Дотримуйтеся правил дорожнього руху і бережіть власне життя!
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: