Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як захиститися від повторного зараження коронавірусом – поради від МОЗ

Як захиститися від повторного зараження коронавірусом – поради від МОЗ
Головний спеціаліст МОЗ з питань епідеміології, завідувачка кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького Наталія Виноград розповіла про те, як захиститися і запобігти повторному зараженню на COVID-19. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на МОЗ.

За словами експертки, на початку пандемії науковці зі всього світу вважали, що порятунком від поширення коронавірусу може стати вироблення колективного імунітету. Однак захворювання виявило низку феноменів, до яких медики і вчені не були готові. По-перше, це повторні захворювання, які траплялися дуже швидко, іноді термін становив від 19 днів і до 3 місяців. По-друге, це розвиток так званого “довгого ковіду” або “постковідного синдрому”.

За словами Виноград, коли людина вдруге хворіє на COVID-19, це можна вважати повторним зараженням - реактивацією збудника першого випадку, який тривалий час зберігався в організмі в латентному стані, або ж новим зараженням, які останнім часом стаються все частіше через швидкі мутації вірусу.

Повторні нові захворювання дуже часто стають серед представників груп ризику, зокрема серед медиків, яким майже неможливо дотримуватися дистанції як запобіжного заходу.

Оптимальними способами вберегтися від COVID-19, за словами епідеміолога, є захист “вхідних воріт” для збудника (крім верхніх дихальних шляхів, це ще й захист очей), дотримання дистанції та періодичне провітрювання, особливо в закладах охорони здоров’я.

Виноград також нагадала, що організм людини, яка перенесла коронавірусну хворобу, достатньо тривалий час потребує мінімізації навантажень. Завдяки цьому організм зможе адаптуватися та вийти зі стану постхвороби, що значно посилить його можливість до опору проти нового зараження і зменшить ймовірність повторного захворювання.

5 канал
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: