Вхiд на сайт
Авторизацiя

Весняний призов: стало відомо, скільки юнаків із Закарпаття призвуть до лав ЗСУ

Весняний призов в Україні стартує 1 квітня.

Весняний призов: стало відомо, скільки юнаків із Закарпаття призвуть до лав ЗСУ

За планом цього року в Закарпатській області мають призвати на строкову військову службу близько 400 хлопців, віком від 18 до 27 років.

Як повідомив заступник Закарпатського обласного комісара Юрій Величканич, призиватимуть юнаків 18-27 років, які не мають права на відстрочку чи звільнення від проходження служби та визнані придатними за станом здоров’я.

"Право на відстрочку може бути надано на підставі підтверджуючих документів, за сімейними обставинами, для продовження навчання та професійної діяльності, за станом здоров’я", – цитує Юрія Величканича "Суспільне Закарпаття".

Заступник Закарпатського обласного комісара зазначив, що звільненню від призову підлягають юнаки, яким виповнилося 27 років, які отримали після завершення навчання офіцерське звання, у яких близькі родичі загинули або отримали інвалідність під час проходження строкової військової служби, а також ті юнаки, які проходили військову службу в інших державах до отримання громадянства України

Після того, як призовника направлять до військової частини, йому виплатять одноразову грошову допомогу – 4 540 гривень.
За чоловіками, які працювали до призову, зберігається місце роботи та середньомісячна заробітна плата. Роботодавцю її компенсують із держбюджету.

"У попередні роки ми призивали юнаків до ЗСУ та направляли їх до навчальних центрів. На цьому призиві направлятимуть на навчання тільки тих, які призначені в команду для Державної прикордонної служби України. Решта – для Збройних сил, Нацгвардії, державної спеціальної служби транспорту – будуть направлятися безпосередньо до військових частин. Тобто в навчальні центри ми їх направляти не будемо", — сказав Юрій Величканич.

Майже всі закарпатські призовники службу проходитимуть за межами Закарпаття, зокрема в Житомирі, Львові, Одесі, Києві.
"Більшість юнаків, які проходитиму службу в Державній прикордонній службі, після завершення навчання можуть бути направленні на прикордонні зони на території нашої області, — каже заступник Закарпатського обласного комісара. — Державна спеціальна служба транспорту – це єдина команда, яка буде направлена до міста Чоп".

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: