Вхiд на сайт
Авторизацiя

За добу в Україні вакцинували ще майже 18 тисяч людей

В Україні за минулу добу, 26 березня, перше щеплення проти коронавірусу зробили 17 939 людям. Найбільше доз вакцин використали в Києві — 1 650 доз.

За добу в Україні вакцинували ще майже 18 тисяч людей

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

Серед лідерів за кількістю щеплень за добу також Дніпропетровська (1 320), Херсонська (1 190), Київська (1 170), Сумська (1 080) та Львівська (1 060) областях.

Протягом 26 березня зробили на 799 щеплень менше, ніж за попередню добу. Вакцинацію проводили 180 мобільних бригад та 493 стаціонарні пункти.

Загалом найбільше щеплень від початку кампанії зробили на Дніпропетровщині — 13 489. В Україні наразі 192 264 людини отримали першу дозу вакцини, завершила вакцинацію (отримала дві дози) одна людина.

Станом на 26 березня 2021 року до переліку очікування на вакцинацію від COVID-19 записались 356 308 людей, повідомив очільник МОЗ Максим Степанов.

З 24 лютого в нас розпочалася вакцинація проти коронавірусу. Першими почали вакцинувати медиків, які борються з коронавірусом, військових, а також публічних осіб для популяризації вакцинації.

22 березня почався другий етап вакцинації. Паралельно з мобільними бригадами тепер працюватимуть стаціонарні пункти щеплень, у яких вакцинуватимуть людей, старших за 80 років, працівників системи охорони здоров'я, зокрема сімейних лікарів та працівників соціальної сфери.

Наразі в Україні вакцинують препаратом CoviShield. Він розроблений Oxford/AstraZeneca та виробляється на потужностях в Індії. Фактично CoviShield — це та сама «оксфордська» вакцина, яку для локального індійського ринку випускає Serum Institute India. В Україні препарат зареєстрували для екстреного використання.

При цьому 26 березня в МЗС України підтвердили, що Індія призупинила експорт вакцин, зокрема й до України. Причину такого рішення у відомстві називати відмовилися, але раніше Reuters і BBC з посиланням на джерела говорили, що це пов'язано з нестачею вакцин у самій Індії.

Також 25 березня в Україну прибула перша партія вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Згідно з законодавством, препарат ще має пройти в Україні лабораторний контроль, який може зайняти до 10 днів.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: