Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні розпочався другий етап вакцинації – щеплять сімейних лікарів

В Україні розпочався другий етап вакцинації – щеплять сімейних лікарів
В Україні з 22 березня розпочинають роботу стаціонарні пункти щеплення та стартує другий етап вакцинальної кампанії, на початку якого проти коронавірусу щеплюватимуться сімейні лікарі.

Про це на брифінгу оголосив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 22 березня в Україні розпочинається чергова ланка другого етапу вакцинації - до організації щеплень окрім мобільних бригад додаються ще стаціонарні пункти щеплень у кількості 565 одиниць... З цього тижня ми переходимо до наступного кроку в межах другого етапу вакцинації — це імунізація сімейних лікарів, які безпосередньо контактують з хворими”, - сказав глава МОЗ.

За його словами, загалом будуть розгорнуті 2,5 тис. пунктів щеплень. До складу такого пункту будуть входити лікар, 2 медпрацівникки середньої ланки, реєстратор.

Також продовжиться вакцинація медпрацівників з першого етапу вакцинальної кампанії, додав міністр.

Він нагадав, що вакцинальна кампанія в Україні передбачає 5 етапів. Водночас МОЗ передбачило можливість проведення двох етапів одночасно, що й відбуватиметься зараз.

Зокрема, на першому етапі щеплення проти коронавірусу отримують лікарі медзакладів, які надають допомогу хворим на COVID-19.

На другому етапі передусім вакцинуватимуть сімейних лікарів, які першими контактують з інфікованими. На цьому етапі вакцинальної кампанії планується охопити максимальну кількість працівників первинної медичної ланки.

Крім того, за словами Степанова, після доправлення нових партій вакцини до другого етапу вакцинальної кампанії будуть долучені працівники соціальної сфери, громадського здоров’я та люди віком за 80. Вакцинація цієї категорії громадян, які вже попередньо записалися на щеплення через сімейних лікарів або через додаток "Дія" чи Контакт-центр МОЗ, має розпочатися з 29 березня.

На сьогодні в Україні від COVID-19 проведено 111 025 щеплень, з яких 111 024 осіб отримали першу дозу вакцини.

Як повідомлялося, в Україні від початку пандемії зафіксовано 1 554 256 випадків захворювання на COVID-19, з них 30 098 летальних, одужали 1 260 842 особи. За останню добу виявлено 7893 випадки зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: