Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді відбувся брифінг щодо дотримання вимог протоколів лікування COVID-19

В Ужгороді відбувся брифінг щодо дотримання вимог протоколів лікування COVID-19
Брифінг провели в пресцентрі Закарпатської обласної державної адміністрації.

"Ми, лікарі, дуже втомилися. Нам потрібне розуміння і допомога населення. Будь ласка, дотримуйтеся встановлених обмежень. Не звинувачуйте нікого. Ніхто не винен, що зараз в країні є коронавірусна інфекція. Так сталося. І ми повинні з цим боротися! Будьте виважені - довіряйте сімейному лікарю", - наголосила під час брифінгу Ірина Садов'як, перша заступниця Міністра охорони здоров'я.
"Ми тут для того, щоб допомогти області в боротьбі з COVID - 19. Під час роботи перевіряємо весь ланцюг виконання протоколів лікування", - додала Ірина Садов'як.

В Ужгороді відбувся брифінг щодо дотримання вимог протоколів лікування COVID-19


Анатолій Пшеничний, директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА, під час брифінгу вчергове звернув увагу на лікування коронавірусної інфекції:

"Майже усі люди продовжують вважати антибіотики панацеєю. Це призводить до антибіотикорезистентності та подальших суттєввих ускладнень лікування COVID-19. Я вкотре наголошую: не займайтеся самолікуванням. Не слухайте некомпетентних людей, які не пов'язані з медичною галуззю. Потрібно дотримуватися настанов лише лікарів!"

В Ужгороді відбувся брифінг щодо дотримання вимог протоколів лікування COVID-19


На брифінгу Сергій Дубров, професор кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О. Богомольця, зазначив, що в окремих закарпатських лікарнях є необґрунтовані показання до прийому антибіотиків та госпіталізації у лікарню.
"Не всі медичні заклади дотримуються протоколу лікування COVID - 19. Раніше ми виписували пацієнтів з медичних закладів лише із "негативним" ПРЛ-тестом. Тепер, якщо пацієнт має "позитивний" тест і почуває себе добре, то він може продовжувати лікуватися вдома, зрозуміло, з дотриманням усіх лікарських настанов та перебувати на самоізоляції.
Це значно покращить ситуацію у лікарнях і звільнить місця в медичних закладах для тих пацієнтів, котрі потребують цього більше", - додав Сергій Дубров.

Закарпатська ОДА
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: