Вхiд на сайт
Авторизацiя

Які бувають матраци

Які бувають матраци

Ви вирішили купити новий матрац на ліжко або диван і раптом зрозуміли, що не маєте ані найменшого уявлення про те, які бувають матраци, як їх вибирати і від чого залежить ціна.

Передусім усі матраци можна розділити на чотири великі групи:

• Звичайні тонкі матраци, як у бабусі в селі або на старій розкладачці на дачі;
• Звичайні товсті матраци, які скриплять і проминаються в центрі;
• Ортопедичні без пружин, більш тонкі, пружні та рівні;
• Ортопедичні з пружинами, корисні для хребта.

Якщо ви шукаєте матраци в Києві, то на сайті matrason.ua знайдете моделі на будь-який смак і гаманець.

Звичайні безпружинні


Такий матрац ви можете купити на будь-якому ринку або в місцевому магазині постільної білизни. По суті, це просто ще один пом’якшувальний шар між ліжком і простирадлом. Спати на ньому незручно, він мнеться і продавлюється під вагою тіла. Цей варіант підходить як запасне спальне місце.

Звичайні на залежних пружинах


Залежні пружини типу «Боннель» — це, скоріше, ще один запасний економ-варіант, який не передбачає ніякого ортопедичного ефекту. На такому матраці можна спокійно провести пару ночей, але регулярно спати не рекомендується, тому що пружини сильно прогинаються, як тільки ви лягаєте на ліжко, і ваша спина погано відпочиває. По суті, вона висить у повітрі.

Ортопедичні безпружинні


Це вже сучасні матраци нового покоління. Вони зберігають ідеально рівну поверхню і повторюють анатомічні контури вашого тіла, надійно підтримуючи спину. Ортопедичні матраци не провисають, не створюють «грудок», не мнуться. Ваш хребет щільно притискається до ліжка, витягується, отже ви може повноцінно відпочити.

Ціна таких матраців залежить від наповнювачів. Вони можуть бути натуральними з кокосу чи латексу або штучними, в яких використовується:

• ортопедична піна;
• пінополіуретан;
• струтто;
• холлофайбер;
• меморікс з «ефектом пам’яті».

Штучні матраци зазвичай дешевші, але при цьому мають майже усі ті ж самі властивості, що і натуральні: добре вентилюються; не накопичують бруд, вологу й сторонні запахи; швидко сохнуть і довго служать, не втрачаючи своїх властивостей і форми.

Ортопедичні на незалежних пружинах


Це найпопулярніші на сьогоднішній день матраци. В їх основі — пружинні блоки, що складаються з 256, 500, 1000 або навіть 2000 пружин на квадратний метр. Кожна пружина упакована в окремий чохол і самостійно витримує навантаження. Таким чином, ви не провалюєтесь в матрац. Він, немов пружний батут, тут же повертає вас назад.

Чим більше пружин, тим ефективніше точкова підтримка тіла. У дорогих моделях преміум-класу зустрічаються також блоки «пружина в пружині». Там всередині пружин великого діаметру розташовані пружини меншого діаметру, що забезпечують максимальний комфорт і ортопедичну підтримку.

Матраци з великою кількістю пружин витримують більш високі навантаження: по 120–130, а то і по 150–170 кілограмів на кожне спальне місце. Також вони краще підходять парам з великою різницею у вазі (особливо моделі з блоком Duet).
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: