Вхiд на сайт
Авторизацiя

Через відтік туристів вартість оренди у туристичних центрах впала на 15%

Через відтік туристів вартість оренди у туристичних центрах впала на 15%
Пандемія спричинила скорочення кількості туристів, та, як наслідок, й орендодавців, на сервісі Airbnb – через це вартість оренди житла у туристичних центрах впала на близько 15%.

Про це повідомляє Reuters, передає Економічна правда.

Airbnb слугує платформою, що поєднує орендодавців та орендарів на ринку короткотермінової оренди житла. Відтак, висока концентрація короткотермінового житла у туристичних центрах значно піднімала загальний рівень цін на довгострокову оренду для місцевих жителів.

Уряди країн Європи довгий час намагалися пом’якшити ефекти, які оренда через сервіс Airbnb мала на ринок нерухомості та зменшити кількість помешкань у туристичних центрах.

З відтоком туристів здійснилися і бажання влади врегулювати цей ринок. Як зазначає Reuters, чимало хостів (власників житла) змінили фокус з туристів на середньо та довгострокових орендарів, почали безпосередньо жити у цих помешканнях або ж взагалі їх залишили.

Так, за останній місяць кількість пропозицій житла на одну ніч на Airbnb у 50 найбільших містах Європи скоротилася на 21,9% до попереднього року.

У компанії кажуть, що люди почали більше уваги приділяти малим містам на противагу туристичним осередкам: "У нас було більше пропозицій у Франції, Німеччині, Португалії, Іспанії та Чехії разом наприкінці 2020 року, ніж наприкінці 2019 року".

Наприклад, у Венеції, населення якої становить 60 тисяч осіб, туристичний потік сягав 20 мільйонів осіб щороку. У січні бронювання у місті скоротилося на 67%, і населення спонукає владу використати цю можливість на користь місцевих жителей.

У історичному центрі Лісабону, столиці Португалії, бронювання за час пандемії скоротилися на 20%. Це спровокувало падіння цін на оренду житла на 15% у період з березня по грудень 2020 року.

У Празі, столиці Чехії, пропозиції на сайті скоротилися близько наполовину, а вартість оренди відтак впала на 8%.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: