Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні розробили механізм генерації відновлюваної енергії для власних потреб

В Україні розробили механізм генерації відновлюваної енергії для власних потреб
В Україні розробили механізм генерації «чистої» енергії для власних потреб.

Концепцію Net Energy Metering представило Держенергоефективності і ході другого засідання Робочої групи щодо законодавчого врегулювання енергогенерації з відновлюваних джерел для власного споживання.

Новий механізм полягає у створенні умов для того, аби суб’єкти господарювання та домогосподарств ставали проз’юмерами: тобто генерували і споживали електроенергію з відновлюваних джерел енергії без «зеленого» тарифу у обсязі, який забезпечить їхні власні потреби. Це дозволить їм бути більш енергоефективними, заощаджувати витрати на енергоресурси та зменшувати вплив на довкілля.

Якщо споживач виробив менше енергії, ніж спожив, то різниця сплачується за поточним тарифом споживання, а якщо проз’юмер виробив більше енергії, ніж віддав у мережу, то цей надлишок енергії може бути використаний у наступних періодах.

«Новий механізм чистого вимірювання, який вже застосовується світі - Net Energy Metering, передбачає виробництво енергії з відновлюваних джерел для власних потреб з можливістю постачання в енергомережу надлишкової енергії з подальшим споживанням її в зручний час, - пояснив тимчасовий виконуючий обов’язки голови Держенергоефективності Костянтин Гура. - Розподілена генерація та створення сегменту проз’юмерів є важливими складовими для сталого розвитку енергетичного сектору».

Щоб дати можливість споживачам використовувати цю систему, члени Робочої групи розглянули низку змін до діючого законодавства.

Концепцію Net Energy Metering, яка стане основою відповідного законопроекту, розроблено із врахуванням світового досвіду та пропозицій членів Робочої групи.

В ході обговорення представники Міненерго, Мінекономіки, НКРЕКП, Укренерго, ДП «Гарантований покупець», Української вітроенергетичної асоціації, Української асоціації відновлюваної енергетики, Асоціації сонячної енергетики України, Європейсько-українського енергетичного агентства, ПрАТ «Кіровоградобленерго», компаній «KNESS ENERGY», «Атмосфера», «GetMarket» вирішили додатково опрацювати такі питання, як максимальна встановлена потужність генеруючої установки споживача та умови плати за небаланси.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: