Вхiд на сайт
Авторизацiя

Ситуація критична: в Закарпатській ОДА відбувся брифінг стосовно поширення COVID-19 в регіоні

Ситуація критична: в Закарпатській ОДА відбувся брифінг стосовно поширення COVID-19 в регіоні
Під час брифінгу в Закарпатській ОДА медики описали стан лікарень та хворих на COVID-19.

Головний лікар Закарпатської обласної інфекційної лікарні Михайло Поляк заявив: «Ситуація більш ніж критична: кожен день від COVID-19 помирає 12 закарпатців».

Під час брифінгу головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні повідомив, що за минулий тиждень кількість хворих зросла на 24% - щодня виявляють понад 500 нових випадків коронавірусної інфекції.
За його словами, захворюваність дітей збільшилася на 5%. Поступає багато хворих у віці 35-45 років, які, на жаль, також помирають. Усі палати інтенсивної терапії на сьогодні у закладі заповнені - вільних місць немає.
«Така ситуація має спонукати закарпатців серйозно задуматися та бути свідомими у дотриманні всіх карантинних обмежень», – наголосив Михайло Поляк.

Ситуація критична: в Закарпатській ОДА відбувся брифінг стосовно поширення COVID-19 в регіоні


Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. А. Новака звернувся до мешканців Закарпаття під час брифінгу в облдержадміністрації:

«Схаменіться нарешті! Наприкінці тижня медичну систему чекає колапс! Сьогодні у нашому закладі лежать 120 пацієнтів, які потребують кисневої терапії. 60 з них повинні лежати в реанімації. А в самій реанімації у нас всього 6 ліжок і розширити її неможливо. Щодня у нашому закладі використовують 25-30 кисневих балонів, зранку у нас залишалося всього 5. Цього вистачить години до 16-ї не більше. І що скажете мені з цим робити? Як рятувати життя?
Знаю випадки, коли люди, маючи позитивний тест на коронавірус, гуляють по місту, ходять у магазини, зустрічаються з родичами і поширюють так хворобу. Схаменіться нарешті!
Мені байдуже, чи вірите ви в цю недугу! Ми з моїми колегами опираємося на доказову медицину. І щодня зустрічаємося зі смертю. Просто одягніть маску, дотримуйтеся дистанції – це ж не так важко! Допоможіть нам, бо наприкінці тижня будемо мати колапс!».

Ситуація критична: в Закарпатській ОДА відбувся брифінг стосовно поширення COVID-19 в регіоні


За словами головного лікаря Ужгородської центральної міської клінічної лікарні, хворі поступають важкі: зараз 96 осіб перебувають на кисневій підтримці, а 11 пацієнтів у стаціонарі, які вже перехворіли COVID-19, хворіють повторно.
Також Іван Курах додав, що третя хвиля коронавірусної інфекції дуже токсична – помирають молоді люди у віці 35 – 40 років. «У лікарнях ми змушені розгортати додатково до 190 ліжок. Ситуація насправді критична. Якщо ми ще й вакцинуватися не будемо, то нас очікують геть невтішні наслідки», - наголосив Іван Курах.


Про це йдеться на фейсбук-сторінці Закарпатської обласної державної адміністрації.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: