Вхiд на сайт
Авторизацiя

Понад 100 побічних реакцій на вакцинацію зафіксували в Україні

Понад 100 побічних реакцій на вакцинацію зафіксували в Україні
126 людей повідомили про побічні ефекти вакцинації після того, як їм зробили перше щеплення проти COVID-19 вакциною CoviShield.
Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив під час виступу у Верховній Раді, передає Громадське.


За його словами, це несерйозні алергічні реакції, наприклад, почервоніння на місці ін'єкції або підвищення температури до 37-38,5 градуса на декілька годин.

Він додав, що одного медика госпіталізували, він залишався під наглядом лікарів добу. Потім його відпустили додому й лікар повернувся до роботи, сказав Степанов.

Також міністр запевнив, що побічні реакції — це індивідуальні особливості людини, побічні ефекти можуть з'явитися після введення будь-якої вакцини.

На сайті МОЗ про вакцинацію вказано, що може бути біль на місці щеплення, набряк, а також може виникнути озноб, гарячка, головний біль та втомлюваність. Про появу побічних ефектів необхідно повідомити свого лікаря.

Вакцинація в Україні

З 24 лютого в нас розпочалася вакцинація проти коронавірусу. Наразі в Україну прибули перші 500 тисяч доз вакцини проти коронавірусу CoviShield (розроблена Oxford/AstraZeneca) від виробника Serum Institute India. Перед тим її зареєстрували.

Першими вакцинують медиків, які працюють із хворими на COVID-19. Щеплення також зробили міністр охорони здоров'я Максим Степанов, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та президент Володимир Зеленський. Наразі перше з двох щеплень проти COVID-19 зробили 12 481 людині.


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: