Вхiд на сайт
Авторизацiя

Закарпатська область - на межі потрапляння до "червоної" зони

Про це під час виступу перед народними депутатами 5 березня сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Закарпатська область - на межі потрапляння до "червоної" зони

Вінницька та Закарпатська області нині перебувають на межі потрапляння в «червону» зону карантинних обмежень. Пік третьої хвилі пандемії коронавірусу в Україні очікують наприкінці квітня.

Він також нагадав, що нині жорсткий локдаун уже діє у трьох регіонах України.

«На сьогодні три області вже перебувають у «червоній» зоні карантину — Івано-Франківська, Житомирська та Чернівецька. На межі «червоної» зони перебувають Закарпатська та Вінницька області», — повідомив Степанов.

Він нагадав, що відповідно до адаптивного карантину найвищий рівень обмежень вводять, якщо в області перевищені певні показники, що свідчать «про високий рівень захворюваності та наближення медичної системи до колапсу».

Про третю хвилю

Степанов каже, що за прогнозами МОЗ та українських експертів, які підтверджуються заявами Всесвітньої організації охорони здоровʼя, світ і зокрема Україна швидко наближаються до третьої хвилі коронавірусу. Міністр каже, що другий рік пандемії, за оцінками науковців, яких він не назвав, «може виявитися навіть важчим за попередній».

«В Україні цифри заражених теж ростуть щодня. Ми вже вступили до третьої хвилі світової пандемії... Ми прогнозуємо зростання кількості заражень до кінця епідсезону — орієнтовно до кінця квітня», — наголосив міністр.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні почалася третя хвиля пандемії. Новий локдаун по всій країні можуть запровадити, якщо більшість областей опиняться у «червоній» зоні карантину.

Громадське
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: