Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кличко виграв суд в 1+1

Кличко виграв суд в 1+1
Мер Києва Віталій Кличко виграв судовий позов до "Телерадіокомпанії "Студія 1+1" про захист честі, гідності і ділової репутації.

"Наскільки ви пам’ятаєте, тоді проти мене була розгорнута широка кампанія з дискредитації. І я заявив, що захищатиму свою честь і гідність у суді. Тому й подав позов до суду на канал "1+1", який поливав мене брудом. Про наступ на свободу слова тут не йдеться".

Згідно з тестом рішення, позов мер Києва та співпозивач Дмитро Білоцерковець подали ще в серпні 2019 року – після виходу в ефір "Студії 1+1" програми "Гроші" Олександра Дубинського, де був сюжет про них.

Суддя Наталя Ларіонова позов задовольнила частково.

Суд визнав інформацію у сюжеті "1+1" "Як крадуть у киян, або схеми Кличка на МАФах" від 24 червня 2019 року "недостовірною та такою, що порушує честь, гідність, ділову репутацію" Кличка і Білоцерковця.

У сюжеті йшлося про те, що Кличко і керівник Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець нібито збирають "чорний кеш" з кіосків у столиці, а МАФи "незгодних" демонтують.

У програмі заявляли, що власники незаконних кіосків нібито платять "смотрящим" від 7 до 30 тисяч гривень щомісяця.

Журналісти повідомляли, що "у Києві щонайменше 10 000 незаконно встановлених МАФів. За найменшими підрахунками, вони приносять "смотрящим" 840 мільйонів гривень на рік".

Суд зобов’язав "Студію 1+1" спростувати недостовірну інформацію відносно Кличка та Білоцерковця, а також видалити сюжет з сайту 1+1, Youtube каналу "1+1" та соцмережі "Facebook".

Суд також постановив стягнути з "1+1" на користь Білоцерковця 50 тисяч гривень в рахунок відшкодування моральної шкоди (у позові позивачі просили стягнути 1,5 млн гривень).

Наразі сюжет "Як крадуть у киян, або схеми Кличка на МАФах" на перелічених сторінках в інтернеті недоступний.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: