Вхiд на сайт
Авторизацiя

Людям, які перехворіли COVID-19, може бути достатньо введення однієї дози вакцини. Друга майже не впливає на імунітет

Два незалежні дослідження американських науковців вказують на те, що людям, які перехворіли на коронавірусну хворобу, може вистачати щеплення лише однією дозою двокомпонентних вакцин для забезпечення достатнього захисту від інфікувань у майбутньому.
Про це повідомляє The New York Times із посиланням на авторів ще не оприлюднених у фахових медичних виданнях досліджень.


Людям, які перехворіли COVID-19, може бути достатньо введення однієї дози вакцини. Друга майже не впливає на імунітет

У межах однієї з робіт науковці з Центру дослідження раку імені Фреда Гатчінсона в Сіетлі (штат Вашингтон) аналізували зразки крові 10 пацієнтів, які одужали від COVID-19.

З’ясувалося, що їхнього імунітету було недостатньо для боротьби з «південноафриканським» штамом коронавірусу. А втім, після введення однієї дози вакцин Pfizer або Moderna кількість антитіл до коронавірусу збільшувалася в тисячу разів.

Їх виявилося достатньо для протидії не лише мутованому SARS-CoV-2, а й вірусу, який спричинив епідемію SARS у 2003 році. При цьому імунна реакція цих людей була навіть кращою, ніж у тих, хто отримав дві дози вакцини від коронавірусу, але раніше не хворів на COVID-19.

«Цілком очевидно, що ми [шляхом вакцинації однією дозою препарату] посилюємо вже наявний у людей імунітет до коронавірусу», — вважає провідний автор дослідження Ендрю Макґвайр. Але науковці ще не знають, як довго вироблені антитіла залишаються в організмі.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: