Вхiд на сайт
Авторизацiя

Коли в Україні заборонять продаж ліків дітям

Відповідний законопроєкт нардепи мають намір зареєструвати та проголосувати у парламенті.

Коли в Україні заборонять продаж ліків дітям

Після трьох випадків отруєння підлітків доступним безрецептурним спазмолітиком, нардепи планують зареєструвати у Раді законопроєкт, який заборонить продаж ліків неповнолітнім. Про це заявив голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький. Повідомляє "Радіо Свобода".

«Законопроєкт, який заборонить продаж ліків дітям до 18 років: і рецептурних, і безрецептурних. Про вітаміни ми зараз не кажемо, про бади не кажемо, бо це не є ліки», – сказав Радуцький.

Голова профільного комітету додав, що остаточно не вирішено, яке покарання передбачатиметься за продаж ліків дітям, утім зауважив, що одна з пропозицій — прирівняти до покарання за продаж фальсифікованих ліків.

«У нас ще є суперечка, наскільки жорстким має бути покарання. Воно має бути, і нести слід адміністративну, і кримінальну відповідальність, але по термінах ще не скажу», – додав Радуцький.

Нагадаємо, спазмолітиками отруїлися 16 лютого дві 12-річні дівчинки у місті Боярка під Києвом. Діти з'їли по декілька десятків пігулок. Одна з дівчат померла.
Крім того, 17 лютого в Умані ще дві 13-річні школярки наковтались пігулок. Дівчата прийняли таблетки спазмолітика просто у школі. Діти потрапили до лікарні.

Також у Києві 15-річний хлопець наковтався таблеток та потрапив до лікарні.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: