Вхiд на сайт
Авторизацiя

Комісія опрацювала звернення ужгородців з питань безпеки дорожнього руху

Комісія опрацювала звернення ужгородців з питань безпеки дорожнього руху
Як повідомляє прес-служба міськради, половина з двох десятків питань, які розглядали напередодні в Ужгородській міській раді на засіданні комісії з безпеки дорожнього руху та координації роботи автотранспорту, стосувалися автобусних зупинок у місті: облаштування, ліквідації та погодження їх переліку для приміських автобусів.

Члени комісії під головуванням заступника міського голови Василя Пинзеника, розглянувши звернення, які надійшли у міськраду, прийняли рішення відмовити в облаштуванні автобусних зупинок на вул.8-го Березня (навпроти кафе «Фантазія») та вул. Підградській (біля автовокзалу №2).

Зупинки на вул. Панаса Мирного (біля казначейства) за рішенням комісії не буде, а зупинку «Вул. Закарпатська» перенесуть на 50 метрів у напрямку ТЦ «Дастор» до заїзної кишені. Павільйон із торговим приміщенням, який там є, демонтують, новий облаштують за кошти міського бюджету.

Питання облаштування автобусної зупинки на вул. Олександра Можайського розглянуть на виїзному засіданні комісії. На доопрацювання відклали й питання облаштування біля центрального входу на стадіон «Авангард» паркувальних місць із підзарядкою для електромобілів, а також щодо заборони руху великогабаритного транспорту вулицею Острівною.

Комунальному підприємству «Ужгородський муніципальний транспорт» рекомендували вивчити можливість змінити схеми діючих маршрутів № 20 та № 24 або відкрити новий маршрут, щоб забезпечити перевезення з мікрорайону «Дравці» до пл. Шандора Петефі.

Відмовили на засіданні комісії на звернення встановити обмежувачі руху по всій довжині Слов'янської набережної, забудовнику на вул. Олександра Радищева рекомендували облаштувати пішохідний перехід на Слов'янській набережній біля будови та встановити відповідні дорожні знаки, попередньо погодивши зміни організації дорожнього руху з управлінням патрульної поліції.

Не погодили також облаштування у дворі будинку №29 на вул. Іштвана Сечені паркувальних місць та декоративного паркану, натомість дозволили встановлення сферичного дзеркала на перехресті вулиць Павла Пестеля і Василя Комендаря.

Відновити роботу світлофора на перехресті вул. Юрія Гагаріна-Коритнянської зранку та ввечері у робочі дні та вивчити можливість облаштування світлофора на перехресті вулиць Шумної і Другетів доручили департаменту міського господарства.

Також департамент має облаштувати паркувальні місця для людей з інвалідністю біля жіночих консультацій на вул. Андрія Бачинського та 8-го Березня (дорожні знаки та розмітку), а ще – розробити проєкт облаштування світлофора на розі вул. Миколи Бобяка та Возз'єднання.

Для зменшення заторів та поліпшення екологічної ситуації в місті, щоб не виникали «стихійні автостанції» та тривалий відстій приміських автобусів на зупинках, для створення безпечних умов для посадки і висадки на автобусних зупинках міста пасажирів, які користуються міським громадським транспортом, комісія прийняла рішення про впорядкування руху приміських автобусів в Ужгороді. Їх маршрути та зупинки:

- із перечинського напрямку – рух вулицями Доманинською, Другетів, Устима Кармелюка, Адольфа Добрянського до автостанції. Погоджених зупинок немає.

- із мукачівського напрямку – рух вулицями Юрія Гагаріна, Василя Верещагіна, Ольги Кобилянської, Антоніна Дворжака, Андрія Палая, Будителів, Івана Анкудінова,. Станційною, Залізничною до автостанції. Погоджена зупинка «Електродвигун» у прямому та зворотному напрямках.

- із напрямку села Минай – рух вулицею Минайською, проспектом Свободи, вулицею Залізничною до автостанції. Погоджена зупинка у прямому напрямку «Залізнична лікарня», у зворотному – «Рубін».

- із напрямку села Сторожниця – рух вулицею Капушанською, проспектом Свободи, вулицею Залізничною до автостанції. Погоджено зупинку «Білочка» в прямому та зворотному напрямках.

Довідково. Статтею 32 Закону України "Про автомобільний транспорт" визначено, що відправлення чи прибуття автобусів приміських, міжміських та міжнародних автобусних маршрутів загального користування здійснюється тільки з автостанцій.

Нагадуємо, що пільгові категорії громадян, які проживають у навколишніх селах, та загалом мешканці Закарпатської та інших областей користуються в Ужгороді правом безкоштовного проїзду на всіх міських автобусних маршрутах. Такі пільгові перевезення компенсовуються із бюджету Ужгорода.

Комісія опрацювала звернення ужгородців з питань безпеки дорожнього руху
Комісія опрацювала звернення ужгородців з питань безпеки дорожнього руху

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: