Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді впродовж останніх тижнів інтенсивно зростає захворюваність на коронавірус

В Ужгороді впродовж останніх тижнів інтенсивно зростає  захворюваність на коронавірус
Інформацію про захворюваність на COVID-19 в Ужгороді на ранок 18 лютого повідомили в Ужгородській міській раді

-за добу виявлено 82 нові випадки коронавірусної інфекції, одна людина померла

-загалом 7635 ужгородців захворіли із початку епідемії, інформують управління охорони здоров’я Ужгородської міської ради та Ужгородська міськрайонна філія ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України»

-5669 осіб одужали

-124 людини померли

-1842 ужгородці лікуються амбулаторно або стаціонарно

-2050 ужгородців – на самоізоляції

За останню добу узяли 76 взірців біологічних матеріалів для досліджень на полімеразну ланцюгову реакцію. Загалом за весь період – 33901 взірець.

В Ужгороді впродовж останніх трьох тижнів інтенсивно зростає захворюваність на коронавірус. Ситуацію, що склалася, обговорювали вчора на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) в Ужгородській міськраді під головуванням міського голови Богдана Андріїва.

Зокрема, за даними Ужгородської міськрайонної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України», 3-9 лютого у місті зробили 787 ПЛР-тестувань і виявили 238 хворих (208,8 на 100 тисяч населення). 10-16 лютого провели менше тестувань – 656, однак кількість підтверджених випадків суттєво зросла – 394.

Станом на 17 лютого в Ужгороді 1787 активних хворих. У центральній міській клінічній лікарні зайнято 148 зі 175 ліжок, виділених для лікування хворих на COVID-19, із них 125 – ужгородці. Ситуація в інших медичних закладах міста не краща, а відсоток важких хворих і відповідно кількість госпіталізованих зростає. Відтак є загроза, що лікарні не зможуть приймати коронавірусних хворих, бо не матимуть місць.

Щоб знизити ризик зараження COVID-19, подальшого поширення інфекції, управління охорони здоров’я міськради наголошує на неухильному дотриманні протиепідемічних заходів:
– носити захисну маску та слідкувати, щоб вона закривала і рот, і ніс;
– якомога частіше мити руки водою із милом протягом 20–40 секунд або обробляти їх антисептиком із вмістом спирту не менше 60%;
– уникати скупчень людей, а в людних місцях дотримуватися відстані не менше 1,5-2 метри;
– за можливості, не торкатися руками очей, носа і рота;
– залишатися вдома у разі появи респіраторних симптомів і звернутися до сімейного лікаря.

В Ужгороді впродовж останніх тижнів інтенсивно зростає  захворюваність на коронавірус
В Ужгороді впродовж останніх тижнів інтенсивно зростає  захворюваність на коронавірус

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: