Вхiд на сайт
Авторизацiя

Окупанти гатять із мінометів: що насправді відбувається на Донбасі

Окупанти гатять із мінометів: що насправді відбувається на Донбасі
Знімальна група "5 каналу" побувала на спостережному посту на підступах до Горлівки.

У першій частині програми ми говорили про закриття трьох телеканалів правої руки Медведчука. Медведчук – кум Путіна, а Путін – наш ворог. Чекай відповіді. У вітчизняному МЗС уже заявили, що реакція з боку Росії може бути. А міністр внутрішніх справ фіксує, що останній тиждень на фронті почалося загострення.

Євгенія Китаєва, яка нині працює на Сході, на власні очі бачила те загострення. Ворог масово обстрілює наші позиції й гатить із мінометів. Наша знімальна група побувала на спостережному посту на підступах до Горлівки. Що ми там побачили – у сюжеті "Підсумків тижня".

Тиждень на фронті розпочався із загострення на Горлівському напрямку. Попри прописані умови перемир’я, російсько-окупаційні війська використовують усе наявне озброєння. І мова вже йде не лише про стрілецьку зброю чи гранатомети, бо цього тижня бойовики вдарили з мінометів. Прописані у липні 2020-го домовленості, про які так люблять говорити в Києві, тут мають геть інший вигляд.

Доки діє так зване перемир’я, українські бійці можуть відкрити вогонь хіба за відповідного дозволу. Вирішувати самостійно заборонено. Але попри загострення та агресивну поведінку ворога, бійці й досі щосили намагаються втримати таке примарне перемир’я на цій ділянці фронту.

У четвер серед білого дня, вже не ховаючись, ворог почав масовано бити по українських позиціях
неподалік селища Південне. Шквал вогню – так бійці описують ворожий обстріл. Бойовики били одразу з двох мінометів 120-го калібру. Аби морські піхотинці за звуком не визначили координати, звідки працює міномет, почали поливати позиції свинцем зі стрілецької зброї. На кадрах із камери спостереження видно, як спочатку окупанти кинули димові міни, а вже потім, коригуючись за ними, вели вогонь.

У бійця влучила куля снайпера. Морпіхи пояснюють, під шквал такого вогню, зазвичай, починають працювати й ворожі стрільці. На цій ділянці фронту ані спокою, ані обіцяної тиші. Вже з десяток днів морпіхи тримають оборону під постійними обстрілами. Цього тижня в підрозділі була втрата. Старший матрос Дмитро Власенко загинув від кулі ворожого снайпера.

Снайпери російсько-окупаційних військ активізувалися на всій лінії фронту. Тобто вогонь під час так званої тиші з боку бойовиків ведеться прицільний. На Донецькому напрямку піхотинці вирахували, цього разу російські стрільці приїхали зі спеціальними приладами для пошуку оптики. Щойно такий прилад засіче оптику армійців або нічник, у який спостерігає боєць, одразу дасть сигнал і координати військового.

Відповідно до умов тиші, будь-яка розвідка заборонена, тож піднімати піхотинцям безпілотники у
небо зась. Та окупанти поводяться так, наче вимоги перемир’я для них не писані. Їхні "пташки" в небі регулярно. І найстрашніше те, що ворожі безпілотники здіймаються не лише для розвідки.

Снайпери, бомби з безпілотників, міномети – ось таким є сьомий місяць так званої тиші на фронті. За 2021 рік українське військо втратило шістьох воїнів. Четверо з них загинули від ворожого снайперського вогню. Півтора десятка армійців були поранені. Лише за один день – 6 лютого – поранені троє військовослужбовців на різних ділянках фронту. Ще троє захисників підірвалися на невідомому вибуховому предметі. Жоден день за цей місяць не минав без обстрілів з боку ворога.


Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: