Вхiд на сайт
Авторизацiя

Рада попередньо підтримала посилення відповідальності за домашнє насильство

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт, який посилює адміністративну відповідальність за домашнє насильство. Але зміни стосуються не збільшення штрафів. Законопроєкт №3908-1 підтримали 328 народних депутатів.

Рада попередньо підтримала посилення відповідальності за домашнє насильство

У проєкті пропонується вказати, що за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі відповідатимуть також військовослужбовці, поліцейські та інші особи, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів. Оскільки наразі є труднощі з притягненням до відповідальності за домашнє насильство військовозобов'язаних, бо це не є порушенням, пов'язаним зі службою.

Окрім того, пропонується збільшити строки притягнення до адмінвідповідальності за домашнє насильство з трьох до шести місяців із дня виявлення порушення. Законопроєкт передбачає використання нового альтернативного виду адмінпокарання — суспільно корисні роботи.

За перше порушення можуть призначити штраф від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів (наразі це від 11 350 грн до 22 700 грн для адмінпорушень), або громадські роботи на 30-40 годин, або суспільно корисні роботи від 100 до 240 годин, або адмінарешт до 10 діб. За повторне порушення упродовж року можуть призначити суспільні роботи від 240 до 360 годин.

У пояснювальній записці йдеться, що суспільно корисні роботи — це оплачувані роботи, вид та перелік яких визначає відповідний орган місцевого самоврядування. Оплата за виконання таких робіт перераховується постраждалій людині.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: