Вхiд на сайт
Авторизацiя

Епідеміологиня попередила про нові загрози COVID

Навіть ті люди, які вже подолали коронавірус та надбали імунітет проти нього, виявляться безсилими перед мутованими видами хвороби.

Епідеміологиня попередила про нові загрози COVID

Найближчим часом в Україні слід чекати спалах нових штамів коронавірусу. Це так звані британський і бразильський коронавіруси, розповіла в ефірі політичного ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» українська епідеміологиня Наталія Виноград.

Медик наголосила, що у 43 % українців зараз уже є колективний імунітет до «класичного» коронавірусу. Але люди навіть не можуть точно відповісти, чи відчували симптоми захворювання на цю недугу.

За словами Виноград, вірус циркулює вже майже рік і багато з наших співвітчизників стикалися з ним та вже мають імунну відповідь організму. Це «підштовхнуло» вірус до мутацій. Це необхідно йому для того, аби вижити та знову потрапити в людській організм. Тому перед так званими британським і бразильським видами COVID-19 імунітет українців безсилий.

Якщо не дотримуватися карантинних обмежень, навіть ті, хто вже перехворів та одужав від ковіду, можуть потрапити в лікарні вдруге та втретє з мутованим вірусом. Українська медична система може не витримати такого навантаження.

«Люди піддалися ризику інфікування. Професійний — медики. Ви знаєте, скільки у нас, на жаль, захворіли та загинули медиків. Це соціальна сфера обслуговування, організовані колективи. У нас почався підйом. Після того, як діти пішли в школу, до вищих навчальних закладів, оселилися разом у гуртожитку та потім понесли хвороба додому», — попередила Виноград.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: