Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті за розкрадання бюджетних коштів судитимуть голову ОТГ зі спільниками

На Закарпатті за розкрадання бюджетних коштів судитимуть голову ОТГ зі спільниками
За даними слідства, організував «схему» голова однієї з об’єднаних територіальних громад та залучив двох підприємців, чиї інтереси лобіював під час проведення держаних закупівель.

Обвинувачені заволоділи коштами, виділеними на будівництво об’єктів на території Мукачівського району

Злочинну схему заволодіння бюджетними коштами викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області, слідчі слідчого управління обласної поліції спільно із Закарпатською обласною прокуратурою.

Упродовж 2018-2020 років проводилися будівельні роботи на 5-х об’єктах на території Мукачівського району. Голова ОТГ особисто вибирав об’єкти, які практично не потребують або частково потребують поточного чи капітального ремонтів. Підставою для такого вибору було те, що на таких об’єктах будуть проводити роботи з мінімальним обсягом та затратами.

З переможцями тендерів – підконтрольними підприємцями – укладалися відповідні угоди, а ті, своєю чергою, домовлялися з інженерами з технагляду. Останні під час огляду об’єктів «закривали очі» на порушення державних будівельних норм.

А щоб приховати свою злочинну діяльність, до офіційних документів вносили завідомо недостовірні відомості щодо обсягів робіт та їхньої вартості.

За такою «схемою» зловмисники заволоділи понад 650 тисячами гривень бюджетних коштів.

Організатору та учасникам угруповання було повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави, яка ними була сплачена. Голову ОТГ відсторонили від займаної посади.

Наразі обвинувальний акт щодо голови ОТГ, двох підприємців та двох інженерів скеровано до суду. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 28 – ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: