Вхiд на сайт
Авторизацiя

На Закарпатті домоглися рекордного відшкодування 3,8 млн грн несплачених податків

На Закарпатті домоглися рекордного відшкодування 3,8 млн грн несплачених податків
Про це йдеться на офіційному сайті прокуратури Закарпатської області.

За результатами здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні щодо умисного ухилення від сплати податків Закарпатська обласна прокуратура забезпечила відшкодування до державного бюджету понад 3,8 млн грн податків. Зауважимо, що наразі такий показник відшкодування є рекордним для нашої області.

Їх сплатив громадянин, якого на початку листопада 2020 року викрили при спробі ввезти в Україну через КПП «Вилок» техніку марок Apple та HP, а також брендовий одяг, взуття та інші речі без належного декларування. Так, при митному оформленні він не вніс увесь наявний товар у декларацію, занизивши його вартість. Таким чином намагався уникнути сплати ввізного мита та податку на додану вартість, як це передбачає Митний кодекс України.

Протиправну діяльність особи припинено спільно з працівниками ГУ ДФС у Закарпатській області, Закарпатської митниці Держмитслужби та прикордонниками Мукачівського загону. Опісля чоловіку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 212 КК України, а на вказаний вантаж ухвалою слідчого судді наклали арешт.

Як повідомив виконувач обов’язків начальника відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Артем Іванов, під процесуальним тиском слідства підозрюваний таки сплатив до бюджету обов’язкові платежі. З огляду на це прокурором відповідно до ч. 4 ст. 212 КК України скеровано до суду клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності за вчинення вказаного правопорушення.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: