Вхiд на сайт
Авторизацiя

Локдаун в Україні закінчується: Степанов оцінив ефект і показав список нових заборон

Локдаун в Україні закінчується: Степанов оцінив ефект і показав список нових заборон
Завдяки посиленому карантину, який тривав в Україні з 8 по 24 січня, вдалося стабілізувати ситуацію з розповсюдженням COVID-19 і розвантажити медичну систему.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив на своїй сторінці у Facebook. Він подякував усім, хто дотримувався обмежень, зокрема підприємцям, які "обрали шлях чесно виконувати протиепідемічні рекомендації та карантинні вимоги і завдяки цьому врятували чималу кількість людей від зараження".

"Спільно нам вдалося стабілізувати ситуацію й розвантажити нашу медичну систему та медпрацівників. Якщо на початок грудня показник пацієнтів із підтвердженим COVID-19 або підозрою становив приблизно 29 000, то на сьогодні цифра складає 18 651 людина", – написав міністр.

Він нагадав. що з понеділка, 25 січня, Україна повертається до тих карантинних обмежень, які діяли в грудні 2020 року.

Що заборонено в Україні з 25 січня:

-проведення в закладах освіти масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності відвідувачів.

-Проведення в розважальних закладах та закладах громадського харчування святкових заходів, бенкетів, майстер-класів, публічних подій.

-Приймання відвідувачів у музеях, на виставках, в галереях тощо, якщо в залах присутні більше однієї особи на 10 кв. метрів.

-Проведення масових культурних (зокрема концертів), спортивних, соціальних, рекламних та інших заходів, в яких бере участь понад 20 осіб та недотримана дистанція у 1,5 м між учасниками (виключення: офіційні та професійні спортивні заходи без глядачів, іспити для нотаріату та заходи, необхідні для забезпечення роботи органів влади).

-Робота кінотеатрів та закладів культури із наповненістю понад 50% місць одного залу.

-Перевезення в пасажирському транспорті більше пасажирів, ніж наявна кількість сидячих місць (крім метро).

-Проведення дискотек, робота нічних клубів та закладів громадського харчування з організацією дозвілля.

-Розміщення в закладах харчування понад 4 повнолітні особи за одним столом та коли відстань між столами менш ніж 2 метри.

-Робота суб'єктів господарювання, в яких працівники не забезпечені масками, не нанесено маркування щодо дистанції між клієнтами в 1,5 метра, а відвідувачі не мають правильно вдягнутих засобів індивідуального захисту.

-Перетин кордону іноземцям без наявного поліса страхування (з окремими виключеннями).

-Релігійні заходи: в приміщенні за умови присутності більше однієї особи на 5 кв. метрів; на відкритому повітрі за умови недотримання дистанції 1,5 метра між присутніми.

-Робота закладів громадського харчування від 23:00 до 07:00 (крім доставки та замовлень на винос). Проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00.

-Перебування в громадському транспорті та у громадських будинках і спорудах без вдягнутої маски, а також перебування на вулиці без документів, що посвідчують особу.

-Самовільне залишення місця ізоляції чи обсервації.

-Діяльність закладів з розміщення (крім готелів, реабілітаційних центрів для людей з інвалідністю, санаторно-курортних закладів).

-Відвідування закладів освіти групами понад 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

-Відвідування закладів освіти у разі, коли на самоізоляції перебуває понад 50% учнів та персоналу закладу освіти.

-Проведення планових заходів з госпіталізації (крім паліативної допомоги, допомоги породіллям, новонародженим, допомоги при пологах, лікуванні онкохворих, високоспеціалізована (третинна) меддопомога та інша невідкладна меддопомога).

-Робота спортивних залів та фітнес-центрів, якщо в них перебуває більше від однієї особи на 20 квадратних метрів.

-Відвідування пунктів (місць) тимчасового тримання осіб, пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, а також пунктів розміщення біженців.

-Перетин КПВВ на тимчасово окуповані території ОРДЛО та Криму іноземцями без наявного поліса страхування (з окремими виключеннями).

-Відвідування сторонніми особами закладів соцзахисту, в яких перебувають окремі категорії громадян (люди похилого віку, ветерани війни, особи з інвалідністю, психічними порушеннями та інше).

Локдаун в Україні закінчується: Степанов оцінив ефект і показав список нових заборон

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: