Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чи можуть поліцейські конфіскувати автомобіль на єврономерах

Чи можуть поліцейські конфіскувати автомобіль на єврономерах
Автоюрист Денис Конюшко в ефірі телеканалу «Україна 24» розповів про те, чи можуть поліцейські конфіскувати автомобіль на «євробляхах».

«З другого порушення дійсно поліцейські мають право забрати автомобіль на штрафмайданчик, зокрема з метою вилучення транспортного засобу. Окрім того, автомобіль можуть забрати також митні органи з метою фіксації та покарання за порушення митних правил», – зазначив автоюрист.

Він наголосив, що розуміє людей, які виходять на протести.

«В Україні, зокрема, справи вирішуються шляхом протестів, але закон є закон. Відповідно, працівники поліції мають право вилучати автомобіль. Справедливий закон чи ні – питання недоречне. У будь-якому випадку треба поставити крапку і зафіксувати (в законі. – Ред.) наявність або відсутність відповідальності у водіїв. Я не кажу, добре це чи погано, але правила мають бути одні для всіх. Цей закон багато разів відтерміновувався. Час все зафіксувати – або він діє, або не діє», – заявив Конюшко.

Раніше Кабмін погодив проєкт постанови, що дозволяє поліції штрафувати водіїв авто на єврономерах на суму 8,5-17 тис. грн.

Штрафи вводяться за керування авто на іноземній реєстрації, яке своєчасно не залишило межі України, і за керування автомобілем на єврономерах не тією людиною, яка ввезла авто в Україну.

Повторне порушення протягом року передбачає позбавлення водійських прав на рік і вилучення авто.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: