Вхiд на сайт
Авторизацiя

З 2025 українська стане обов'язковою мовою ЗНО

З 2025 українська стане обов'язковою мовою ЗНО
У той час, як Міносвіти розглядає кілька варіантів проведення ЗНО-2021, з 1 січня 2025 українська стане обов'язковою мовою зовнішнього незалежного оцінювання.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода повідомив мовний омбудсмен Тарас Кремінь.

Так, повідомляється, що зараз мову під час складання іспиту для вступу до вузів в Україні можна вибирати. За словами омбудсмена, ЗНО страждає від різних атак.

"З одного боку, кажуть, що це дискримінує здобувачів освіти, вступників до українських університетів. З іншого боку, ЗНО не дає начебто об’єктивної картини знань і навичок випускників закладів освіти. Але ЗНО як обов’язкове для складання – один із критеріїв і факторів боротьби з корупцією на рівні вступу до вишів. Українська повинна бути обов’язковою для ЗНО. І сьогодні треба утверджувати ще і якість викладання, якість тестів самого ЗНО. Щоб тести ЗНО мали, крім усього іншого, високу оцінку. Бо, скажімо, вимоги до сертифікатів рівня володіння державною мовою державними службовцями відповідають європейським стандартам і рекомендаціям. Хочеться, щоб і ЗНО відповідало аналогічним критеріям. І щоб вони були чіткими, зрозумілими і прозорими", - зазначив Тарас Кремінь.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: