Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні буде створено реєстр вакцинованих від коронавірусу осіб

В Україні буде створено реєстр вакцинованих від коронавірусу осіб
В Україні буде створено реєстр вакцинованих від коронавірусу осіб, а також можливе запровадження електронних паспортів вакцинації.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у відео на сторінці партії “Слуга народу“ у Facebook.

Читайте також: Багаті країни скупили майже всі вакцини від Covid-19 – ВООЗ

“Буде створений реєстр вакцинованих з дуже багатьох причин. По-перше – ми маємо знати кількість провакцинованих, і без реєстру це буде дуже важко зробити, по-друге – ми маємо відслідковувати ускладнення, які можуть виникнути після вакцинації, по-третє – міністерство розробляє можливість видачі електронних паспортів провакцинованих”, – пояснив він.

Радуцький також зазначив, що, за словами очільника МОЗ Максима Степанова, вакцинація в Україні розпочнеться на другому тижні лютого. Він також додав, що сподівається, що МОЗ провакцинує щонайменше 50% населення безкоштовно.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив, що українцям не варто “розглядати можливість щеплення за власні кошти у приватних структурах”, оскільки Міністерство охорони здоров’я зацікавлене в безкоштовній вакцинації від COVID-19.

Варто зазначити, що українців вакцинуватимуть препаратами, які надійдуть у рамках програми COVAX (це може бути одна з трьох вакцин: Pfizer, Moderna та AstraZeneca), а також китайської вакциною “Sinovac”, яку вже замовило МОЗ.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: