Вхiд на сайт
Авторизацiя

Перевірки: Нацполіцію уповноважили штрафувати бізнес

Перевірки: Нацполіцію уповноважили штрафувати бізнес
В Україні поновлюються перевірки бізнесу. У січні багато підприємств вже отримали повідомлення про проведення планових перевірок Держпраці та податкової служби.

Крім того, органи Національної поліції почали масово перевіряти бізнес на предмет дотримання карантину.

“Нацполіція, замість правоохоронного органу, в 2020-2021 роках перетворилася на орган, який уповноважений штрафувати бізнес за ведення підприємницької діяльності з порушенням карантинних обмежень”, – зазначив керівний партнер ЮК Winner ігор Ясько.

Нагадаємо, як вже повідомляв раніше UBR.ua, після підписання закону про виплати 8 000 грн на підтримку бізнесу в “перехідних положеннях” було знято мораторій на проведення перевірок усіма органами контролю.

Таким чином, сьогодні можуть здійснюватися як планові, так і позапланові перевірки бізнесу незалежно від того, є локдаун чи ні.

Тому, якщо бізнес думає, що на період локдауна на нього поширюються якісь пільги або заборони на перевірки, він глибоко помиляється.

“На період локдауну бізнес має тільки одну заборону – це заняття підприємницькою діяльністю! Від перевірок і штрафів його ніхто звільняти не збирається”, – додав Ясько.

З підвищенням розміру мінімальної заробітної плати (МЗП) збільшаться розміри штрафів за порушення трудового законодавства:

- за “неоформленого” працівника штраф з 1 січня становить 60 000 грн (10 розмірів МЗП);
- за виплату зарплати “в конверті” (без нарахування податків) – 180 000 грн. (30 розмірів МЗП);
- за недопуск до перевірки працівників Держпраці з питань виявлення “неоформлених” працівників або виплати заробітних плат у конвертах – 96 000 грн (16 розмірів МЗП).

“Від “мінімалки” також залежить граничний обсяг річного доходу для платників єдиного податку. Так, для 1 групи платників єдиного податку в 2021 році граничний розмір доходу складе 1 002 000 грн (167 розмірів МЗП), для другої групи – 5 004 000 грн (834 розміри МЗП), 7 002 000 грн (1167 розмірів МЗП)”, – розповіла член Асоціації правників України Юлія Федосюк.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: