Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні видали 5 тис енергетичних сертифікатів будівель за рік

В Україні видали 5 тис енергетичних сертифікатів будівель за рік
У 2020 році в Україні енергоаудитори видали 5018 сертифікатів енергоефективності будівель.

Це майже у 4 рази більше, ніж у 2019 році (близько 1300 сертифікатів).

На кінець 2020 року сертифіковано 6379 будівель: 6022 - у базі сертифікатів на сайті Держенергоефективності на кінець листопада 2020 року та ще 357 – у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва з 1 по 31 грудня 2020 року.

Для порівняння на початку 2019 року сертифікація енергоефективності будівель в Україні лише зароджувалася: у січні були видані перші 4 сертифікати, у лютому – 14 сертифікатів.

«Ми впроваджуємо європейську практику сертифікації, що дає власникам та мешканцям будівлі цінну інформацію про її стан та витрати енергії, клас енергоефективності та чіткі рекомендації для його підвищення, - прокоментував Костянтин Гура, т.в.о. голови Держенергоефективності. - Йдеться про те, як правильно термомодернізувати конкретну будівлю, щоб ефективно споживати енергоресурси, менше сплачувати за комунальні послуги та швидше повернути вкладені інвестиції».

Усі енергетичні сертифікати, що внесено до бази даних сертифікатів на сайті Держенергоефективності, пройшли первинну перевірку.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: