Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чи продовжать карантин цієї зими: у МОЗ прокоментували вірогідність збереження суворих обмежень

Чи продовжать карантин цієї зими: у МОЗ прокоментували вірогідність збереження суворих обмежень
Продовжувати локдаун, який діє в Україні з 8 по 25 січня, не планують за умови відсутності спалаху захворюваності на коронавірус. Про це в ефірі каналу Espreso.TV заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Так, Ляшко зазначив, що фахівці МОЗ моделювали сценарії розвитку пандемії COVID-19 в країні так, щоб допустити тільки один жорсткий карантин в період з кінця 2020го - на початку 2021 року.

"Якщо все буде відбуватися так, як ми спрогнозували, то ні продовження карантину, ні додаткових жорстких обмежень протягом цього осінньо-зимового періоду не повинно бути. Проте завжди є "але", - зазначив він.

Ляшко підкреслив, що COVID-19 - новий і небезпечний вірус. Він навів приклад Великобританії, яка послабила черговий локдаун в грудні, щоб люди могли відпочити на новорічно-різдвяні свята, проте там відбулася мутація вірусу, яка змусила уряд відмовитися від зняття обмежень.

"Тому і ми не можемо 100-відсотково давати гарантію, що так, як було прогнозовано, так і буде насправді", - підсумував головний санлікар.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: