Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україна закупить 1,8 млн доз китайської вакцини Sinovac від коронавірусу

Міністерство охорони здоров’я уклало контракт, згідно з яким Україна отримає ще 1,8 млн доз вакцини від коронавірусу. Це препарат виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Йдеться про закупівлю за ціною 504 грн за дозу.
Про це повідомили в Офісі президента України.


Україна закупить 1,8 млн доз китайської вакцини Sinovac від коронавірусу

Там зазначили, що переговори щодо поставки китайської вакцини вели ще з вересня.

Слід зазначити, що дані щодо кількості доз, яку планують закупити. В ОП кажуть про 1,8 млн доз, а міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про закупівлю 1,913 млн доз вакцини.

«Ми провели дуже активну багатомісячну переговорну роботу й отримали конкретний результат. У короткий термін почнемо масштабну державну програму вакцинації. Нам украй потрібно захистити найбільш «ризиковані» соціальні групи, і держава точно виконає це завдання», — зазначив Володимир Зеленський.

Договір щодо постачання на територію нашої держави підписаний з українським фармацевтичним підприємством АТ «Лекхім», яке є єдиним уповноваженим представником Sinovac Biotech в Україні.

Таке постачання здійснюватиметься окремо від механізму COVAX, за яким Україна має отримати безкоштовно 16 мільйонів доз вакцини.

Що це за вакцина?

Вакцина Sinovac Biotech (CoronaVac) випускається у шприці та зберігається при температурі від +2 до +8 градусів, тобто її можна зберігати у звичайному холодильнику. Дозвіл на вакцинацію людей із груп ризику цим препаратом у Китаї видали ще 28 серпня. Однак, як пише Reuters, лише у грудні з'явилася інформація про проміжні результати третьої (заключної) фази клінічних досліджень цієї вакцини.

Тоді індонезійська фармацевтична компанія Bio Farma заявила, що вакцина сприяє виробленню антитіл у 97% людей (нею вакцинували 1600 пацієнтів). Проте це не означає, що вакцина настільки ефективна. Згодом у Bio Farma зазначили, що ефективність препарату ще не визначена, а проміжний звіт, можливо, буде доступний у січні. Крім Індонезії, третю фазу клінічних випробувань китайського препарату провели в Туреччині (1325 пацієнтів, ефективність 91%) та Бразилії (проміжні результати очікуються 7 січня 2021 року).

Коли вакцину від Sinovac доставлять в Україну?

За умовами договору, першу партію вакцини — 700 тисяч доз — мають доставити в Україну протягом 30 днів після офіційної реєстрації в Китаї, або одним з компетентних органів США, Великої Британії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії, або за централізованою процедурою компетентним органом Європейського Союзу.

Отримання дозволу на застосування препарату в Китаї та інших країнах очікується у січні 2021 року, а подати вакцину на прекваліфікацію до ВООЗ планують у лютому 2021 року.

Кого вакцинуватимуть цим препаратом в Україні?

Україна використовуватиме вакцину Sinovac Biotech насамперед для захисту тих громадян, які мають критичний ризик інфікування, та тих, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією. Щеплення буде безкоштовним.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: