Вхiд на сайт
Авторизацiя

У Західній Україні вперше провели операцію з пересадки печінки

Львівські лікарі провели першу у Західній Україні операцію з трансплантації печінки. Донором стала 47-річна львів'янка ㅡ її серце, печінка та нирки допомогли врятувати життя чотирьом пацієнтам. Про це повідомили у Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги.

У Західній Україні вперше провели операцію з пересадки печінки

Зокрема у лікарні вдалося пересадити печінку 39-річній жінці із Житомира, що мала цироз. Операція тривала понад десять годин, а для її проведення залучили медиків з Національного інституту хірургії та трансплантології ім.О.Шалімова.

Водночас серце донора пересадили 45-річному пацієнту з Одеси, який постраждав після інфаркту, а нирки ㅡ двом пацієнтам з Тернопільської області.

У лікарні зазначили, що всі пацієнти, що отримали донорські органи, почуваються добре.

Жінка, що стала донором одразу для чотирьох операцій у лікарні, померла через розрив аневризми. Після констатації смерті мозку її мама, брат і син дали згоду на донорство.

За рік у Львівській клінічній лікарні швидкої допомоги провели вже десять операцій з пересадки органів. У липні цього року львівські медики провели свою першу операцію з пересадки серця.

Лікарня також відома залученням до операції робот-хірурга Da Vinci, який вже прооперував свого першого пацієнта.

У Західній Україні вперше провели операцію з пересадки печінки


Громадське
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: