Вхiд на сайт
Авторизацiя

Новий рік за новими правилами: як пройде святкування в світі в умовах пандемії

Новий рік за новими правилами: як пройде святкування в світі в умовах пандемії
Австралія та Австрія скасувала салюти, а в Ізраїлі стартував третій локдаун за рік

Новий рік за новими правилами. Через пандемію низка країн відмовляються від масових святкувань у новорічну ніч. Австралія та Австрія скасували традиційні салюти. А в Польщі віднині на три тижні посилили обмеження та ввели комендантську годину з 31-го грудня на 1 січня. Ізраїль натомість розпочав третій локдаун за рік. Журналістка "5 каналу" Христина Катарина знає, як світ зустрічатиме Новий рік.

Феєричні салюти над затокою Порт-Джексон у новорічну ніч – давня традиція Сіднея. Це одне з перших великих міст у світі, яке відкриває двері Новому року. Під бій курантів тисячі людей збираються на узбережжі, щоби насолодитися піротехнічним шоу. Під час дійства у небо запускають сотні тисяч вогняних квітів. Однак цього разу звичних велелюдних гулянь на пляжі Сідней не побачить. Через пандемію влада обмежила масові зібрання до пів сотні людей та запровадила комендантську годину в новорічну ніч. Велелюдні заходи в Австралії скасували аж до 9-го січня. А споглядати феєрверки жителі зможуть хіба з вікон своїх осель.

"Спершу ми виділили місця на пляжі для медиків зі штату, які на передовій боротьби з коронавірусом, аби вони могли насолодитися феєрверками. Та, на жаль, мусимо відмовитися від цієї ідею. Занадто ризиковано збирати докупи людей з різних регіонів та Сіднея. Ми не хочемо, щоб у новорічну ніч на узбережжі чи де-інде юрмилися натовпи. А всіх медиків я запевняю: ми обов'язково знайдемо нагоду віддячити вам за все, що ви для нас зробили, іншим разом", – зазначила прем'єрка штату Новий Південний Вельс Ґледіс Береджиклян.
В ізоляції зустрічатимуть Новий рік і мешканці Ізраїлю. Втретє за рік влада запровадила суворий загальнонаціональний карантин. За останні два тижні кількість випадків інфікування у країні подвоїлася. Тож тепер в Ізраїлі зачинили всі магазини, крім продуктових та аптек. Ресторани і кав'ярні працюють лише на виніс. На замку розважальні заклади, тренажерні зали та перукарні. Громадський транспорт і потяги мають бути заповнені лише наполовину. А людям заборонено відходити від дому більш як на кілометр. Обмеження діятимуть щонайменше три тижні. За цей час уряд також планує збільшити кількість щоденних вакцинацій.

"Ми втратили багато грошей через закриття магазинів. Виручка зараз не сягає навіть і половини того, що ми заробляли раніше. Ми не знаємо, чи можемо продавати свій товар в інших магазинах, бо невідомо, що станеться. Це великий фінансовий ризик. До того ж незрозуміло, чи надійде допомога від держави", – розповів власник магазину взуття Алон Шані.
Ходити в гості у новорічну ніч не зможуть і поляки. Від 7-ї вечора і до 6-ї ранку в Польщі діятиме комендантська година. Тим, хто в цей час опиниться на вулиці без поважної причини, загрожує штраф до пів тисячі злотих. А це майже 4 тисячі гривень. Від понеділка у Польщі на три тижні зачинилися готелі, салони краси та непродуктові магазини. Всі, хто приїде до країни організованим транспортом, будуть змушені піти на 10-денну ізоляцію. Сусідка також заборонила роботу гірськолижних курортів.

Деякі гірськолижні траси на вихідні зачинила й Австрія – через наплив туристів. Відпочивальників настільки багато, що парковки переповнені, а на під'їздах – затори. Тому довелося обмежити кількість відвідувачів. Нині в Австрії, як і в Ізраїлі, вже третій за рік локдаун. Суворі обмеження діятимуть до 18 січня. А це означає – жодних новорічних вечірок та феєрверків 31 грудня. Працювати дозволили тільки гірським зонам відпочинку – щоправда,
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: