Вхiд на сайт
Авторизацiя

Українські науковці розробили ПЛР-тест, який може одночасно визначити COVID-19 та грип

Українські науковці розробили ПЛР-тест, який може одночасно визначити COVID-19 та грип
Українські вчені розробили тест полімеразної ланцюгової реакції, який дозволяє в одному аналізі визначити наявність в організмі відразу трьох вірусів.

Зокрема, йдеться про SARS-CoV-2 (коронавірусу) та штами А і В вірусу грипу. Про це повідомляють в Інституті молекулярної біології і генетики (ІМБіГ).

Проведення такого комбінованого тесту триває близько 6 годин.

Зазначається, що через схожість коронавірусу з симптомами грипу, такий ПЛР-тест особливо актуальний зараз, коли в Україні очікують на сезонну епідемію грипу.

"Нові ПЛР-тести перевірено на зразках від хворих, які булі передані нам Центром громадського здоров’я в м. Києві. Сподіваємося на зацікавленість МОЗ комбінованим ПЛР-тестом", – розповідає директор ІМБіГ академік Михайло Тукало.

Крім того, науковці працюють над розробкою ще однієї тест-системи, яка дозволить визначити одразу 5 вірусів.

"Вчені нашого Інституту завершують розробку тесту, який дозволить в процесі одного аналізу визначити наявність в організмі людини відразу п’яти вірусів, зокрема, дуже підступних щодо дітей – риновірусу та кору", – додає Михайло Тукало.
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: