Вхiд на сайт
Авторизацiя

В ЄС оштрафували Twitter на 450 тисяч євро за проблему з захистом даних

В ЄС оштрафували Twitter на 450 тисяч євро за проблему з захистом даних
Ірландська Комісія із захисту даних (DPC) оштрафувала компанію Twitter на 450 тисяч євро у зв'язку з недостатньо швидким розкриттям інформації про витік даних.

DPC оштрафувала Twitter за помилку, через яку деякі приватні твіти стали загальнодоступними. Це перша санкція проти американської фірми в рамках нової системи захисту даних Європейського Союзу GDPR.

GDPR діє з 2018 року, але справа Twitter - перша, у якій використовується нова система вирішення спорів. За нею один провідний національний регулюючий орган Євросоюзу приймає рішення, проконсультувавшись щодо цього з іншими національними регулюючими органами ЄС.

У своєму остаточному рішенні DPC заявила, що спочатку намагалася накласти штраф в розмірі від 150 тисяч до 300 тисяч доларів, але збільшила його після того, як регулятори Австрії, Німеччини та Італії назвали його занадто низьким.

Штраф пов'язаний з розслідуванням в 2019 році помилки Twitter в його додатку для Android, коли деякі захищені твіти користувачів були опубліковані.

У заяві Twitter йдеться, що затримка з повідомленням про витік даних була "непередбаченим наслідком кадрового питання в період між Різдвом 2018 року і Днем Нового року". Компанія заявила, що внесла зміни, аби своєчасно повідомляти про інциденти в майбутньому.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: