Вхiд на сайт
Авторизацiя

Збитки "Укртрансгазу" сягнули 15,6 мільярда – звітність держкомпанії

Збитки "Укртрансгазу" сягнули 15,6 мільярда – звітність держкомпанії
За дев'ять місяців 2020 року державна компанія "Укртрансгаз" показала 15,6 мільярда гривень збитків.

Про це йдеться у проміжній фінансовій звітності держкомпанії.

Як зазначається в документі, чистий збиток "Укртрансгазу" за січень-вересень 2020 року становить 15,6 млрд грн (до оподаткування – 18,6 млрд грн).

За аналогічний період 2019 року держкомпанія також продемонструвала від'ємний результат – 13,8 млрд грн чистого збитку. За останні два роки діяльність "Укртрансгазу" також є збитковою, зокрема: чистий збиток у 2018 році становив 32,63 млрд грн, 2019 рік – 23,59 млрд гривень.

Нещодавно Державна аудиторська служба провела аудит діяльності "УТГ" за період з жовтня 2018 до кінця 2019 року.

За даними документу, який є в розпорядженні ЕП, Держаудитслужба виявила в держкомпанії фінансових порушень, що призвели до втрат – на суму 193,4 млн гривень.

Крім цього, аудитори наголошують на виявлених ризикових операціях та фактах сумнівних управлінських рішеннях, "що призвели або можуть призвести до втрат фінансових і матеріальних ресурсів" – на суму 203,33 млрд грн.

В акті ревізії Держаудитслужби відзначаються такі моменти: неправомірне знецінення об'єктів державного майна – на 70,27 млрд грн, не відображення в основних засобах вартості буферного газу (8,44 млрд куб м на суму 28,9 млрд грн), "який є державною власністю", неналежна претензійно-позовна робота з боржниками (можливі втрати – понад 100 млн грн).

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: