Вхiд на сайт
Авторизацiя

Майже 2 млн грн сплатить підприємець до бюджету Закарпаття

Про це повідомляє начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Ілля Матьола.

Майже 2 млн грн сплатить підприємець до бюджету Закарпаття

Восьмим апеляційним адміністративним судом підтримано аргументи та задоволено скаргу ГУ ДПС у Закарпатській області щодо підприємця-перевізника, який незаконно подав документи задля відшкодування йому ПДВ.

Раніше фізична особа-підприємець заявляв бюджетне відшкодування з податку на додану вартість за нібито надання послуг з міжнародного перевезення вантажу. Перевіркою контролюючого органу встановлено, що згідно з інформацією, розміщеною на сайті Державної служби України з безпеки на транспорті щодо дійсних ліцензій на право здійснення міжнародних перевезень вантажів вантажними автомобілями, відсутні відомості щодо отримання ліцензії цим ФОП на право здійснення такої діяльності та інших дозвільних документів.

Також встановлено, що ФОП не здійснював міжнародних перевезень вантажів з перетином державного кордону, як перевізник. А надані ним перевізні документи до суду, видані на ім’я іншого ФОП. Таким чином, в результаті судового рішення, загальна сума грошових зобов’язань (з врахуванням штрафних санкцій) для підприємця-перевізника склала майже 1 млн 967 тис. грн.

Це один з успішних прикладів захисту податківцями інтересів держави в судах. За результатами розгляду судових справ на користь податкових органів з початку 2020 року (станом на 01.12.2020) до бюджету надійшло 11,8 млн грн, що на 13,5 % більше, ніж за відповідний період 2019 року. Про це повідомляє начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області Ілля Матьола.

ДПС у Закарпатській області
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: