Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україна може отримати першу партію вакцини від коронавірусу до лютого

Україна може отримати першу партію вакцини від коронавірусу до лютого
Виконуючий обов'язки генерального директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузин заявляє, що попередньо Україна може отримати першу партію вакцини від коронавірусу до лютого.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Ліга.Life".

"За попередньою інформацією, Україна може отримати першу партію вакцини в середині або в кінці січня 2021 року. COVAX каже, що перша партія вакцин становитиме 3-5% від загальної кількості, яке має отримати країна", - сказав Кузін.

Він зазначив, що це буде пробна партія з метою опрацювання логістичних питань по доставці вакцини, забезпечення холодового ланцюга, кампанії по вакцинації та інше.

"Зараз виробники вакцини працюють на трьох холодових режимах: -60 ...-80 градусів, -20 ...-40 і +2 ... +8. Ми провели аудит по обладнанню для перевезення для кожного холодового режиму. Такі дані ми маємо на рівні району. Тому, наприклад, якщо у нас буде вакцина для зберігання в +2 ... +8, то можемо спустити на рівень району вакцину. Якщо -20 ...-40 - до рівня області", - прокоментував Кузин.

За його словами, якщо доставлену вакцину потрібно буде зберігати при -60 ...-80 градусів, то її можна зберігати тільки на національному рівні, де є обладнання, і потім маленькими партіями доставляти в регіони й відразу повертатися за іншими.

Точкою ввезення вакцин в Україні розглядаються аеропорти "Бориспіль" і "Київ".

При цьому COVAX може постачати нам відразу кілька вакцин від різних виробників, попередній розподіл препаратів різних виробників ще не відомо.

Також Кузін повідомив, що в групи, які планується вакцинувати від коронавірусу, входить 20 млн осіб.

Найбільш пріоритетними групами визначені: медпрацівники; військові, які беруть участь в ООС; працівники соціальної сфери; особи, які перебувають в спецустановах (інтернатах, будинках для людей похилого віку і т.д.), і працівники цих спецустанов.

Далі за пріоритетом розташовуються люди в групі медичного ризику віком від 60 років; працівники сфери освіти; працівники структур, які забезпечують безпеку держави, включаючи ДСНС, Нацполіцію, Національну гвардію, СБУ, МЗС, МВС; люди з місць позбавлення волі та слідчих ізоляторів і персонал місць позбавлення волі та слідчих ізоляторів.

При забезпеченні кількості вакцин на рівні 21-50% від кількості населення щеплення зможуть також отримати люди в групі медичного ризику віком 18-59 років та інші категорії населення і професійні групи, які мають вищий ризик захворювання COVID-19.

Як повідомлялося, британський регулятор затвердив вакцину проти коронавірусу Pfizer/BioNTech для широкого використання. Великобританія стане першою країною в світі, де почнуть робити щеплення від коронавірусу.

Тим часом державне підприємство "Медичні закупівлі" оцінює мінімальну потребу у фінансуванні закупівлі вакцини від коронавірусної інфекції COVID-19 в 5,2 млрд гривень.

Джерело
Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: